Akcija na Humcu: Ljubušaci pokazali humanost, skupljeno 68 doza krvi - audio i foto Istaknuto

Akcija na Humcu: Ljubušaci pokazali humanost, skupljeno 68 doza krvi - audio i foto

"Prvi put darujem krv. S obzirom na to koliko ljudi treba krv, bilo zbog prometnih nesreća, bilo zbog raznih bolesti, pomislila sam da će možda baš ova moja krvna grupa A nekome biti od koristi. Možda upravo nekome spasi život", rekla nam je jedna građanka Ljubuškog koja je danas pristupila akciji dobrovoljnog darivanja krvi na Humcu.

Ovu akciju su pred Božić organizirali Crveni križ Ljubuški, Franjevački samostan sv. Ante na Humcu i Centar za transfuziologiju SKB-a Mostar.

Ljubušaci su uistinu danas pokazali humanost s obzirom da ih se velik broj odazvao akciji. S namjerom darivanja dragocjene tekućine u samostan je danas došlo 80 građana od kojih je njih 68 uspješno dalo krv, dok ostali zbog uobičajenih zdravstvenih razloga nisu mogli pristupiti postupku darivanja.

"Darivanje krvi je najhumanije djelo koje možete učiniti u životu. Potrebno je darivati krv jer imamo sve više i više kroničnih bolesnika koji redovno trebaju primati krv", rekla je liječnica Ana Kvesić, poručivši svima kako trebaju darovati krv kada god mogu, jer svatko od nas se može naći u situaciji da i njemu jednom bude potrebna spasonosna doza.

"Ovo je vrlo lijep poklon koji možete dati za blagdane", dodao je jedan građanin koji se redovno odaziva ovakvim akcijama. On je poručio kako bi ipak volio vidjeti više mladih na akcijama darivanja krvi.

Tajnica Crvenog križa Ljubuški Mladenka Vukšić zahvalila se svim darovateljima koji su se odazvali ovoj, ali i svim ovogodišnjim akcijama koje su organizirali.

Rekla je kako je zadovoljna proteklom godinom, te dodala kako se nada da će jednako uspješno nastaviti i u slijedećoj godini.

Poslušajte što smo danas snimili na Humcu.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka