SEHA liga: Izviđačev poraz za kraj kalendarske godine - audio i foto Istaknuto

SEHA liga: Izviđačev poraz za kraj kalendarske godine - audio i foto

Drugi put u tri dana rukometaši Izviđača poraženi su golom razlike, nakon PPD Zagreba u subotu sinoć su poraženi i od skopskog Metalurga 30:31 (14:16).

Za razliku od Zagreba kad je, recimo,  zasluženo poražen, protiv Metalurga „pobijedio je sam sebe“.

I ovaj put presudile su tehničke pogreške u presudnim trenucima, a ni iskustvo nije bilo na strani skauta, odgovornost je u posljednjim minutama preuzeo najmlađi igrač Miloš Kos koji je i na ovoj utakmici naznačio da se radi o velikom talentu.

Tri minute prije kraja Izviđač je imao dva gola prednosti, a u jednom trenutku i priliku za tri, ali onda je došlo do pada koncentracije i gubitka prednosti.

U posljednju minutu ušlo se pri rezultatu 30:30, domaći su izgubili loptu u napadu, a na drugoj strani suci su u posljednjoj sekundi svirali sedmerac za Metalurg, koji je u pogodak pretvorio ponajbolji igrač susreta Aleksandar Špende za pobjedu gostiju.

Kod domaćina Domagoj Alilović zabio je 8 golova, Marino Kordić dodao je 5, a Josip Čutura i Miloš Kos po 4, a u redovima Metalurga Aleksandar Špende i Mice Shilegov postigli su po 9 golova.

Izviđač će ovu kalendarsku godinu završiti u subotu kada u Ljubuškom igra prvu utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Leotara iz Trebinja, a uzvratni susret odigrat će se potkraj siječnja slijedeće godine.

Na tiskovnoj konferenciji nakon utakmice govorili su treneri Oliver Dimitrioski i Mario Bjeliš, te igrači Aleksandar Špende i Miloš Kos.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

na vrh članka