Obnovljena Limena glazba Humac, prvi nastup imali u hotelu Bigeste - audio, foto i video Istaknuto

Obnovljena Limena glazba Humac, prvi nastup imali u hotelu Bigeste - audio, foto i video

U Ljubuškom su se danas, nakon dugo vremena, ponovno čuli zvuci limene glazbe.

Naime, Limena glazba Humac ponovo je okupila svoje članove te zasvirala po prvi put u novom sastavu na terasi hotela Bigeste.

Pod ravnanjem novog voditelja Stipana Krmića, glazbari su izveli četiri marša.

Krmić je za Radio Ljubuški rekao kako su se dva mjeseca pripremali za ovaj nastup.

"Nekako smo za početak još desetkovani, pomogli su nam učenici iz Glazbene škole Ljubuški i ovom prilikom bih pozvao sve učenike Glazbene da nam se jave. Plan nam je odgajati mladi kadar", rekao je Krmić.

Voditelj Gradske kavane u hotelu Bigeste Ivan Dedić koji je i jedan od inicijatora današnjeg nastupa rekao je kako je zadovoljan što su napokon uspjeli okupiti limenu glazbu.

"Još od 2011. smo davali inicijative i pokušali pokrenuti tu limenu glazbu i Bogu hvala, evo sada ih slušamo i uživamo u njihovim limenim marševima...", rekao je Dedić i dodao kako je ovo nešto što je dugo nedostajalo Ljubuškom.

Dedić napominje kako je jedan od zaslužnijih za okupljanje limene glazbe humački gvardijan fra Dario Dodig, koji je dao potporu ovom projektu.

Za Radio Ljubuški Dedić je također dodao kako mu je posebno drago da se prvi nastup novookupljene limene glazbe održao u hotelu Bigeste, koji je inicijator brojnih kulturnih događanja u gradu.

Poslušajte izjave Ivana Dedića i Stipana Krmića

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka