Otvorena izložba slika Nikice Sabljića - audio i foto Istaknuto

Otvorena izložba slika Nikice Sabljića - audio i foto

U ponedjeljak navečer u Knjižnici Ljubuški svečano je otvorena, 15. po redu, samostalna izložba slika ljubuškog slikara Nikice Sabljića.

Izložbeni postav predstavio je prof. Mate Grbavac, a izložbu je pomogao postaviti Jure Paponja, magistar slikarstva.

Nikica Sabljić je samozatajan, tih i povučen kao čovjek, a tako snažan i eruptivan kao slikar. Pratim njegov rad od samih početaka njegovoga stvaralaštva i slobodno mogu reći da me svaki put, iznova i opet, oduševljava kako novim slikama tako i raznovrsnošću tema, motiva i interesa kao i novim pristupom u obradi istih. Siguran sam da će i u danima koji predstoje njegovo slikarsko umijeće oduševljavati ljude, a njegova slikarska djela krasiti brojne domove ljudi koji znaju što je dobro i lijepo likovno djelo“, istaknuo je prof. Grbavac.

U svojem obraćanju Nikica Sabljić nije krio oduševljenje što je javnosti predstavio svoja nova umjetnička djela. Zahvalio je nazočnima, a nadasve organizatorima, kao ujedno i sponzorima Općini Ljubuški i Svadbenom salonu „Ohio“ koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji izložbe.

Nikica Sabljić rođen je 1965. godine u Ljubuškom. Po zvanju je tehničar cestovnog prometa. Ljubav prema slikarstvu gaji od malih nogu. U njegovim djelima dominiraju motivi ljubuškog kraja i Hercegovine općenito, a slika i sakralna djela. Do sada imao 14 samostalnih izložbi, od čega dvije u inozemstvu. Rado se odaziva na pozive likovnih kolonija i humanitarnih akcija.

Izložba ostaje otvorena do subote 8. lipnja, do kada će svi posjetitelji Knjižnice Ljubuški biti u prigodi vidjeti prekrasna umjetnička djela.

U audiozapisu poslušajte što je o izložbi rekao prof. Mate Grbavac

 

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

na vrh članka