Održan završni koncert Glazbene škole Ljubuški - audio i foto Istaknuto

Održan završni koncert Glazbene škole Ljubuški - audio i foto

Unatoč kiši koja je sinoć zahvatila Ljubuški, velik broj građana okupio se u crkvi sv. Kate kako bi gledali i slušali mlade glazbene talente na završnom koncertu Glazbene škole Ljubuški.

Pred mnoštvom u ispunjenoj crkvi, učenici Osnovne i Srednje glazbene škole Ljubuški priredili su zanimljiv glazbeni ugođaj izvedbama prigodnih skladbi velikih autora klasične glazbe.

Uoči koncerta u Glazbenoj školi su održali i Dane otvorenih vrata kako bi se roditelji i mladi glazbenici upoznali sa infrastrukturom i profesorskim osobljem kojim raspolaže Glazbena škola.

"Odaziv je bio dobar, roditelje smo uputili u sve naše planove. Uvijek pokušavamo nadograditi našu školu, uvijek želimo ići korak naprijed i to smo htjeli prenijeti roditeljima. Pokušali smo im objasniti kako da se njihova djeca što lakše asimiliraju u naš program, jer nekad je zahtjevno da djeca idu u dvije škole", rekao je profesor u Glazbenoj školi Marko Jakovljević.

Govoreći o završnom koncertu, Jakovljević je rekao kako je riječ o njihovom tradicionalnom događaju, kojim obilježavaju kraj obrazovnog razdoblja.

"To nije jedino događanje koje mi radimo tijekom godine, ali je jedno od važnijih za nas jer želimo samim tim koncertom svrnuti pozornost na svoj kvalitetan program, na svoj napredak, da se vidi kako su učenici svake godine sve kvalitetniji, sve napredniji, da su točke sve zrelije. Samim time na neki način želimo zahvaliti učenicima i roditeljima na njihovom trudu i potpori, kao i svima koji nam pružaju potporu u bilo kojem obliku", rekao je Jakovljević.

Publika u crkvi je sve nastupe mladih talenata nagradila pljeskom, a mnogi su ponosni roditelji mobitelima snimali nastupe svoje djece kako bi im ostale uspomene na lijep događaj.

U audiozapisu poslušajte što je rekao prof. Jakovljević

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka