Dan otvorenih vrata Paragliding Ljubuški - audio i foto Istaknuto

Dan otvorenih vrata Paragliding Ljubuški - audio i foto

Građani Ljubuškog u četvrtak su imali priliku u središtu grada saznati sve o paraglidingu, ali i o drugim adrenalinskim avanturama koje naš grad nudi.

Naime, na Trgu dr. Franje Tuđmana održao se „Dan otvorenih vrata Paragliding Ljubuški“.

Piloti Paragliding kluba Ljubuški zauzeli su središte grada, postavili štandove i izložili svoju opremu, te stajali na raspolaganju građanima koji su željeli saznati nešto novo o ovom vidu zabave koji je postao jedinstvena ljubuška atrakcija.

Prema riječima Davida Šiljega iz Paragliding kluba Ljubuški, uz paragliding, htjeli su ovom manifestacijom promovirati sve ono što Ljubuški nudi u pogledu outdoor turizma.

Ovdje nije riječ samo o paraglidingu, Ljubuški ima puno širi turistički potencijal, ne samo za turiste, nego i za naše građane koji se žele aktivno baviti sportom u simbiozi s prirodom“, rekao je Šiljeg, dodavši kako su zato na trg doveli planinare i članove GSS-a.

Izložili su i čamce i kanue, donijeli su i kitesurfing opremu, ali i dva motora, kako bi promovirali motocross, planinarenje i kitesurfing.

Šiljeg kaže kako je Ljubuški u pogledu paraglidinga već napravio fascinantan iskorak, a sada im je želja okrenuti ovaj grad još dalje u smjeru adrenalinskog i outdoor turizma.

Mi u blizini imamo vrhunsku oazu za kajtanje u dolini Neretve. Što se tiče motocrosa, enduro vožnje ili brdskog biciklizma, Ljubuški je za to izvrstan. Imamo brežuljke ili polu-planine u okruženju, to je odlično za turiste ako istinski žele upoznati kraj u koji su došli. Ja bih se odlučio za taj vid turizma, da se penjem po brdima i istražujem. Za sve ovo, bitno je imati jaku lokalnu ekipu koja će biti vodilja“, poručuje Šiljeg.

Ovaj događaj je održan u sklopu „Ljubuškog ljeta“ u organizaciji Paragliding kluba Ljubuški i Grada Ljubuški.

U audiozapisu poslušajte što smo snimili danas na trgu

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka