Kazališna predstava “Sve naše beside” nasmijala Ljubušake - audio i foto Istaknuto

Kazališna predstava “Sve naše beside” nasmijala Ljubušake - audio i foto

Predstava "Sve naše beside" amaterskog kazališta Moreta iz Kaštela, koja je dosad zabavljala publiku u Dalmaciji, večeras je nasmijala i Ljubušake.

U sklopu Ljubuškog ljeta, glumci amateri iz Kaštela su večeras u hotelu „Bigeste“ ovaj komad na scenu iznijeli na izuzetno komičan način, te su zasluženo nagrađeni pljeskom na kraju.

Glumica Ivana Mitar je rekla kako su zadovoljni odazivom i reakcijama ljubuške publike.

„Jako nam je drago što je ovoliko ljudi došlo. To i nama jeste cilj sa ovim našim predstavama, izazvati smijeh i pružiti publici ono što im najviše fali, a to je smijeh“, rekla je Mitar.

Inače, riječ je o kratkom komadu koji donosi priču o životu u maloj dalmatinskoj ulici, a glumice iz Kaštela nam otkrivaju kako im je ovo jedna od dražih predstava koje trenutno imaju u repertoaru.

„Baš nam je ušla u dušu i zaista guštamo. Mislim da je to najvažnije, kad radiš nešto, da to radiš sa srcem i da zaista uživaš u tome“, poručila je glumica Mirela Trebec.

Njezina kolegica Ana Pajdek otkriva kako su imali malih problema uoči nastupa u Ljubuškom.

„Jutros su nam otkazale dvije glumice radi bolesti i mi smo se na brzinu morale snaći, naše druge dvije glumice su uskočile, tako da je bila trema hoćemo li se snaći“, otkrila je Pajdek, a da su se snašle dokazuje to da ljubuška publika na njihovoj glumačkoj izvedbi nije mogla primijetiti da je došlo rotacija u glumačkom kadru u posljednji tren, što samo potvrđuje kvalitetu glumaca amatera iz Kaštela.

Inače, predstava je izvedena u organizaciji HKD Napredak Podružnica Ljubuški i Grada Ljubuški.

U audiozapisu poslušajte što su za Radio Ljubuški nakon predstave rekle glumice Ivana Mitar, Ana Pajdek i Mirela Trebec.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka