Noć Izviđača - audio i foto Istaknuto

Noć Izviđača - audio i foto

U srijedu, 2.listopada, u hotelu Bigeste u Ljubuškom održana je donatorska večer, „Noć Izviđača“.

Uz rukometašice i rukometaše Izviđača, njihove trenere i članove uprave, te trenere u Školi rukometa u hotel je pristigao i veliki broj prijatelja, simpatizera, sponzora, političkih dužnosnika i drugih gostiju kluba.

Na početku „službenog“ dijela sve nazočne pozdravio je predsjednik kluba Toni Kraljević koji je između ostalog kazao: „Zahvaljujem svim generacijama, svim igračima i igračicama Izviđača koji su utkali svoje rukometno umijeće i svoju mladost u prepoznatljivu rukometnu ljubušku priču. Zahvaljujem i onima koji su se nosili s izazovima jačajući Izviđač i izvan sportskog borilišta, misleći pri tome na sve predsjednike svih Izviđačevih uprava, a posebno Zlatanu Luburiću, Marinku Bubalu i Stanislavu Muciću te Nevenku Barbariću koji je posebno podmetnuo svoja leđa kako bi Izviđač ostao uspravno stajati kada je bilo najteže, te kasnijim predsjednicima uprava Davidu Grbavcu i Ivanu Ševi. Hvala svima još jednom što ste nam pružili ruku potpore, neka nam živi Izviđač“.

Prije svečane večere božji blagoslov zazvao je fra Dario Dodig, humački gvardijan.

Organizator, RK Izviđač, ovom je prigodom organizirao i tombolu gdje su bile priređene vrijedne i bogate nagrade, a predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH, dr Draganu Čoviću predsjednik kluba Toni Kraljević uručio je dres Izviđača s potpisima svih igrača. Kako je naglasio predsjednik Kraljević, vrata ureda Dragan Čovića uvijek su za Izviđač bila otvorena, a on je bio susretljiv, korektan i konkretan.

Domaćin, hotel Bigeste, ovom je prigodom darovao i svečanu tortu „Izviđač“ koji su prerezali kadetski reprezentativci Hrvatske i BiH, Matej Mandić i Milan Vukšić.

Za glazbeni ugođaj pobrinula se grupa „Konoba“ iz Trebižata.

Poslušajte što su ovom prigodom kazali: Dr Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, dr Dragan Čović, predsjednik HNS i HDZ-a BiH, prof. Ferdo Mikulić, dugogodišnji rukometni trener i djelatnik i Toni Kraljević, predsjednik Izviđača.

Izjava dr. Dragana ČovićaIzjava Tonija Kraljevića
Izjava dr. Zorana TomićaIzjava prof. Ferde MikulićaMile Kraljević / Radio Ljubuški

na vrh članka