Obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke - audio i foto Istaknuto

Obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke - audio i foto

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u spomen svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod Središnjeg križa u Širokom Brijegu danas je obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke.

U izjavi za Radio Ljubuški predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić naglasio je kako je riječ o jednom datumu (18.11.) punom simbolike.

„Polaganjem vijenaca prisjećamo se svih žrtava koje su u hrvatskoj borbi za slobodu dale svoj život i odajemo im počast, s druge strane održavanjem svečanih sjednica prisjećamo se i naglašavamo važnost sjećanja na te dane ponosa i slave, borbe za slobodu jednog naroda, ali se ujedno prisjećamo i cijene te slobode da bismo naglasili kako je danas potrebno učiniti sve da se ne bi ponovo doveli u situaciju branit slobodu na takav način.  Potrebno je afirmirati i naglasiti ulogu i važnost dijaloga, poštivanje svih ljudskih i nacionalnih prava s ciljem stvaranja jednog održivog društva, jedne održive zemlje koja će jedino tako, uz unutarnji konsenzus, moći postići značajnije iskorake prema Europskoj uniji koja nam je, barem deklarativno, svima cilj“, kazao je, među ostalim, Ćosić.

Poslušajte

U fotogaleriji pogledajte nekoliko fotografija

Radio Ljubuški

na vrh članka