Logo
Ispiši ovu stranicu

Otvoren Društveni centar u Ljubuškom - audio i foto Istaknuto

Otvoren Društveni centar u Ljubuškom - audio i foto

U općini Ljubuški otvoren je Društveni centar, do sada 19. društveni centar od planiranih 24 u BiH, a u sklopu projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH".

Ovaj projekt je zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP BiH) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom uprave Federacije BiH, Vladom Brčko distrikta i oba entitetska saveza općina i gradova. Ukupna vrijednost projekta je 14,5 milijuna KM.

"U našem projektu se pridaje izuzetna pažnja aktivizmu građana, za koji smatramo da predstavlja važan dio procesa revitalizacije mjesnih zajednica u BiH. U tom smislu su, kao projektna inicijativa, u suradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave, formirani Društveni centri koji svojim modernim sadržajima omogućuju mnoge aktivnosti koje trebaju potaknuti građane na veće sudjelovanje u razvojnim inicijativama u svojim sredinama. Naš projekt će promovirati Društveni centar u Ljubuškom i putem svojih mnogobrojnih obuka koje organiziramo za građane mjesnih zajednica", kazala je Majda Ganibegović, voditeljica UNDP voditeljica projekta.

Ukupna vrijednost građevinskih radova, dodijeljenog namještaja i informatičke opreme za društveni centar u Ljubuškom iznosi 20,215,38 KM.

"Zahvaljujemo se predstavnicima UNDP-a, Vladi Švedske i Vladi Švicarske što pomažu našu općinu kroz projekt "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH". Rezultat ove suradnje jeste i otvaranje ovog Društvenog centra, koji će omogućiti građanima Ljubuškog veće sudjelovanje u društvenom životu. Također se zahvaljujem na podršci pri realizaciji infrastrukturnih projekata u šest mjesnih zajednica sa područja općine Ljubuški. Nadamo se da ćemo ovako uspješnu suradnju ostvariti i u budućem razdoblju", kazao je Nevenko Barbarić, načelnik općine Ljubuški.

Uspješna suradnja Općine Ljubuški i UNDP-a traje već godinama i želio bih istaknuti da sam iznimno ponosan na realizirane projekte od kojih bi pored ovog spomenuo projekte "Integriranog lokalnog razvoja (ILDP III)" i projekt "Dijaspora za razvoj" čija je realizacija u tijeku.

Poslušajte što je još za Radio Ljubuški nakon otvaranja Društvenog centra rekao načelnik Nevenko Barbarić

U fotogaleriji pogledajte nekoliko fotografija

drustveni-centar-1.jpg drustveni-centar-10.jpg drustveni-centar-11.jpg

drustveni-centar-2.jpg drustveni-centar-3.jpg drustveni-centar-4.jpg

drustveni-centar-5.jpg drustveni-centar-6.jpg drustveni-centar-7.jpg

drustveni-centar-8.jpg drustveni-centar-9.jpg

Ivan Herceg/Radio Ljubuški

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!