Fra Robert Jolić: „Riječju Božjom kroz život“ - audio Istaknuto

Fra Robert Jolić: „Riječju Božjom kroz život“ - audio

Kroz ovotjednu emisiju „Riječju Božjom kroz život“ vodio nas je fra Robert Jolić župnik župe sv. Marka u Klobuku i njegovi framaši, Matija Petrović, Kristina Petrović i Lucija Rašić.

„U ovome tjednu proslavili smo blagdane nekoliko velikih svetaca: u ponedjeljak sv. Iliju Proroka, u utorak sv. Lovru Brindiškoga, franjevca i crkvenog naučitelja, u srijedu sv. Mariju Magdalenu, prvu svjedokinju Kristova uskrsnuća, u četvrtak sv. Brigitu zaštitnicu Europe, a u subotu sv. Jakova apostola.

Svi su oni naviještali ili živjeli Kraljevstvo nebesko – koje je svoj put započelo upravo dolaskom i djelovanjem Krista Gospodina.

O tome Kraljevstvu Nebeskom Isus govori i u nedjeljnom Evanđelju po Mateju, kao i nekoliko prethodnih nedjelja. O tome ćemo razmišljati i danas“, kazao je u uvodu emisije fra Robert.

„Za kraj emisije nekoliko riječi o župi sv. Marka u Klobuku, u kojoj sam župnik. Župa je osnovana davne 1873.godine odcijepivši se od stare župe Veljaci. To znači da za dvije godine slavi 150.obljetnicu samostalnoga života. Ljetni raspored je uobičajeni: mise radnim danima u 7,30 sati, a nedjeljne u 9 i 11 sati. Za dvije nedjelje, 9.kolovoza, imat ćemo godišnju zavjetnu misu na Markovištu, na brdu Klobuku, i to u 9 sati, kako bismo mogli izdržati vrućinu. Na kraju srdačno pozdravljam svoje župljane, kao i sve slušatelje, te zahvaljujem svojim framašima koji su čitali čitanja i osoblju Radio postaje Ljubuški koje nas je ugostilo i snimilo emisiju“, kazao je na kraju emisije fra Robert.

Poslušajte audio zapis ovotjedne emisije:

Radio Ljubuški

na vrh članka