Proslava sv.Mihovila, zaštitnika policije u Ljubuškom - audio, foto i video Istaknuto

Proslava sv.Mihovila, zaštitnika policije u Ljubuškom - audio, foto i video

Proslava obilježavanja svetog Mihovila - zaštitnika policije 2020. godine započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu domovinske zahvalnosti u Ljubuškom

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća nazočili su dužnosnici MUP- Županije Zapadnohercegovačke na čelu s predsjednikom Vlade Zdenkom Ćosićem i ministrima MUP-a Davidom Grbavcem, ministrom financija i podpredsjednikom Vlade Tonijem Kraljevićem i predsjednikom Skupštine Ivanom Jelčićem, te dužnosnicima MUP-a i predstavnicima vlasti iz ostalih Županija s hrvatskom većinom kao i predstavnici Hrvatskog narodnog sabora i ravnateljstva Granične policije.

Nakon polaganja vijenaca na Trgu domovinske zahvalnosti svetu Misu u crkvi sv.Kate u Ljubuškom za sve poginule pripadnike i djelatnike policije slavio je fra Dario Dodig, humački gvardijan.

Proslavu Dana policije organizirali su MUP-ovi: ŽZH-a, HBŽ-a, HNŽ-a, SBŽ-a i PŽ-a, uz pokroviteljstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Nakon mise je održana svečana akademija, na kojoj su se obratili ministar MUP-a ŽZH David Grbavac, izaslanik predsjednika Hrvatskog narodnog Sabora dr. Dragana Čovića i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, te zamjenik ministra obrane BiH i voditelj Odjela za analitiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog narodnog Sabora Mijo Krešić.

Pročitano je i pozdravno pismo predsjednika Hrvatskog narodnog Sabora dr. Dragana Čovića, koji zbog drugih obaveza nije mogao nazočiti.

Poslušajte što je na svečanoj akademiji rekao ministar MUP-a David Grbavac

Poslušajte govor predsjednika Vlade ŽZH-a Zdenka Ćosića

Poslušajte govor Mije Krešića, zamjenika ministra obrane BiH

 

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

na vrh članka