OktoberMEST u Dječjem vrtiću "Bubamara" u Ljubuškom - audio i foto Istaknuto

OktoberMEST u Dječjem vrtiću "Bubamara" u Ljubuškom - audio i foto

„Danas smo učili kako ćemo čuvati okoliš i da nam biljke daju kisik i da moramo štediti vodu“, govorili su nam mališani iz Dječjeg vrtića „Bubamara“ na Mostarskim vratima nakon današnje edukativne radionice o ekologiji.

Naime, danas su ih posjetili članovi udruge mladih „Agape“ kako bi im u sklopu akcije oktoberMEST održali mini predavanje o očuvanju okoliša, ekologiji, kompostiranju te biljkama i prirodi oko nas.

Nakon predavanja, uslijedilo je natjecanje u razvrstavanju otpada, kao i radionica kompostiranja i sadnje cvijeća.

Mališani su nakon svega bili puni dojmova, za Radio Ljubuški su rado davali izjave i prepričavali dojmove, pričali su nam o tome kako nam biljke daju kisik, kako je loše bacati smeće u prirodu...

„Znači, učili smo „braniti okoliš“, sadili smo cvijeće, utrkivali se, bile su četiri grupe i onda je jedna grupa bacala staklo, jedna metal, jedna plastiku i papir“, prepričava nam jedan mališan, dok su se i drugi vrtićani spremno ubacivali sa svojim izjavama i dojmovima.

U audiozapisu poslušajte što smo danas snimili u Dječjem vrtiću „Bubamara“Podsjetimo, u okviru projekta oktoberMEST ove godine Udruga mladih Agape surađuje s ljubuškim vrtićima. Ovogodišnji projekt je koncipiran na način da u svakom vrtiću održavaju edukativne radionice s predškolskom dobi na temu očuvanja okoliša i ekologije.Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka