Radio Ljubuški

Radio Ljubuški

23. svibnja 1823. - Rođen Ante Starčević

Ante Starčević rođen je 23. svibnja 1823. u Žitniku kraj Gospića. Gimnaziju je Starčević završio u Zagrebu, a teologiju, povijest i filozofiju studira u Pešti, gdje stječe i doktorat filozofije.

  • Objavljeno u Svijet

NHR o migrantima: ‘Ova seoba naroda novi je oblik kolonizacije Europe’

“Danas smo ponovno vidjeli da se suočavamo s migracijama ali s onim koje su neusporedive s bilo kojim poznatim migracijama. Ovdje se radi o društvenom inženjeringu. Mogli smo vidjeti u razgovoru s lokalnim stanovništvom kako oni svjedoče da su migranti upućeni točno u rute, na mjesta na kojim su postavljene policijske kamere i na policijske ophodnje. Pribojavamo se sve očitijeg trenda koji se sastoji u brisanju razlika između legalnih i ilegalnih migracija pod parolom ljudskih prava za jedne, odnosno prava na migraciju, dovode se u pitanje ljudska prava drugih, a to je pravo na slobodu izražavanja svoga mišljenja i naravno prava na sigurnost“, istaknula je predsjednica Neovisnih za Hrvatsku (NHR) i nositeljica liste NHR – HSP za Europski parlament Bruna Esih u ponedjeljak na konferenciji za novinare na kojoj je upozoreno da Hrvatska i Europa trpe posljedice zbog politike otvorenih vrata prema migrantima.

  • Objavljeno u Svijet

Povjerenica za ljudska prava VE optužila Mađarsku za lišavanje migranata hrane, oni joj poručili: ‘Fokusiramo se na one koji stvarno trebaju zaštitu’

Dunja Mijatović, povjerenica za ljudska prava Vijeća Europe optužila je Mađarsku za kršenje ljudkih prava u postupanju prema ilegalnim migrantima. Kako se navodi na stranicama Vijeća Europe, Mijatović je izjavila kako je Orbanovo antimigracijsko stajalište “potaknulo ksenofobične stavove, strah i mržnju među stanovništvom”.

  • Objavljeno u Svijet
Pretplati se na ovaj RSS feed