Radio Ljubuški

Radio Ljubuški

Ministar Martić: BiH treba novu vlast koja će raditi na poboljšanju ambijenata za ulaganja

Zbog potrebe da se u Federaciji BiH reguliraju sva pitanja iz oblasti građenja i korištenja zemljišta u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja kontinuirano se radi na unapređenju zakonske regulative, donošenju planskih dokumenta i pokretanju projekata u lokalnim zajednicama. U proteklom razdoblju projekti su bili usmjereni ka otklanjanju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta te poboljšanju energetske učinkovitosti u javnim zgradama, kazao je Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja, javlja Hrvatski Medijski Servis.

1000 tona rajčice iz Hercegovine ide u Podravku

Rijeke industrijske rajčice iz srca Hercegovine, točnije tisuću tona, idu put Hrvatske. U pogone tvornice Podravka. Prije godinu dana pokrenuta je realizacija plana poljoprivredne proizvodnje u Hercegovini za Podravku. Prošlogodišnji rezultati pokazali su kako je Hercegovina idealno podneblje za sadnju industrijske rajčice, a ove godine priča je podignuta na još veću razinu.

Ahdnama: Izvor vječitih priijepora i nerazumijevanja

U okviru godine koju je franjevački red proglasio godinom dijaloga, pred samostanom Duha Svetoga u Fojnici u subotu je otkriven je spomenik fra Anđelu Zvizdoviću. Uz ovu, obilježena je i 800. godišnjica susreta svetog Franje Asiškog i sultana Malika El-Kamila, za vrijeme križarskih ratova u Egiptu.

Pretplati se na ovaj RSS feed