Logo
Ispiši ovu stranicu

„Sunčana strana FBiH“: Niz zabavno-edukativnih sadržaja u Mostaru

„Sunčana strana FBiH“: Niz zabavno-edukativnih sadržaja u Mostaru

„Sunčana strana FBiH“, projekt koji se realizira s ciljem razvoja turizma, i za ovaj mjesec priređuje niz zabavno-edukativnih sadržaja.

Turisti imaju priliku upoznati tradiciju i kulturu Mostara. Kronološki, programi izgledaju ovako…

U najprepoznatljivijem ambijentu Staroga grada, proteklog vikenda, još jednom, turistima je na raspolaganju bio interaktivni okvir za fotografiranje – Cheez, brendiran slikom Staroga mosta. Ovako načinjena fotografija dostupna je elektroničkim putem.

Kako ovaj projekt u Mostaru provodi Agencija PRimera, u suradnji s Udruženjem Obala art centar iz Sarajeva te uz potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, očekuju se i nove filmske projekcije.

Ljetno kino 24. Sarajevo film festivala donosi prikazuje filmove na platou ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, kada se 1., 8., 15. i 22.9. od 20 sati prikazuje The Guilty, 6., 13. i 20.9. bit će prikazan Los Bando, a 7., 14. i 21.9. na rasporedu je Whitney.

Kazališni komad zasnovan na istinitim životnim pričama (pjesnika Alekse Šantića i njegove vječne inspiracije Emine) uprizorit će Hrvatsko narodno kazalište u predstavi „Emina & Aleksa“ – 12. i 13.9. od 18 sati u Muzeju Hercegovina.

Nakon uspješnih prošlomjesečnih plesnih radionica, tri nove obogaćuju zabavne sadržaje i u devetom mjesecu. „Ples za zdravlje“ motiv je profesionalnih trenera Plesnog studija B-dance za radionicu 9.9. od 19 sati na platou ispred Mepas Mall-a. A 15. i 16.9., također u dvosatnom vremenskom razdoblju od 19 – 21 sat, bit će priređene radionice glazbene terapije za turiste.

Mostar će svoju gostoljubivost iskazati i kroz tradicijsku gastronomiju. Uz partnerstvo Caféa de Alma, u srcu Staroga grada, 7. i 8.9. od 16 sati, te 29.9. od 11 sati, posjetitelji će si kroz radionice kave moći priuštiti nezaboravno iskustvo spravljanja tradicijskog napitka, jednog od najomiljenijih u svijetu, domaće kave.

Tradicijsku hercegovačku hranu spravljenu u kulinarskom showu Sajma Good life posjetitelji će kušati na besplatnoj degustaciji 22.9. na platou Mepas Mall-a.

Na istom mjestu, već sutradan, 23.9., „Sunčana strana FBiH“ ugostit će Ellu Dvornik, lifestyle i travel blogericu, čiji rad prate stotine tisuća ljudi iz cijeloga svijeta. Ella zna „Kako napisati blog i postati uspješan?“ i o tome će održati radionicu za sve zainteresirane.

„Sunčana strana FBiH“ ovim besplatnim sadržajima obogaćuje turističku ponudu, a posjetiteljima pruža kvalitetan boravak u Mostaru.

 

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!