Obitelj i dijabetes, zaštitite obitelj

Obitelj i dijabetes, zaštitite obitelj

Ove godine tema za obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa je "Obitelj i dijabetes, zaštitite obitelj".


Udruga dijabetičara Insula ovaj dan 14.11.2019 obilježava javnim mjerenjem GUK-a na tri lokacije: Mostar, Međugorje i Čapljina.

U Mostaru poslije mjerenja prikazujemo film
„Safely in the Rainbow“ („Sigurno u dugi“), prikazuje život dječaka Pârisa i njegove obitelji od trenutka kada mu je dijagnosticirana šećerna bolest tip 1 u dobi od 2 godine pa sve do mlade odrasle dobi. Film pruža jedinstven pogled u svakodnevni život njegove obitelji, od emocionalnog i burnog vremena u bolnici kada se obitelj mora suočiti s novom stvarnošću skrbi o mališanu koji iznenada živi sa šećernom bolešću, do postepenog učenja kako se nositi s usponima i padovima koje ta bolest donosi.

Nakon prikazivanja filma prisutni će moći razgovarati o svom životu i načinu na koji se "druže" svakodnevno sa ovom bolešću.
Također ćemo najaviti događaj na gradskim bannerima i na taj način podizati svijest o dijabetesu.
Pozivamo sve građane ovih gradova koji imaju vezu sa dijabetesom a i one koji bi željeli nešto naučiti o dijabetesu da dođu izmjere GUK i na taj način podrže rad Udruge Insula i borbu svih dijabetičara iz BiH i svijeta.

Ovim putem bi posebno pozvali sve roditelje mladih dijabetičara da dođu i da zajedno obilježimo ovaj dan i tako pokažemo svoju snagu.
Link za trailer dokumentarnog filma:

https://www.facebook.com/ZagrebackoDijabetickoDrustvo/videos/740902123050541/


#diabetesawareness #diabetes #zazivotsamanjeboli #udrugainsula #worlddiabetesday

Pogled.ba

na vrh članka