Sinjska alka 9. kolovoza: Na tribinama fizička distanca

Sinjska alka 9. kolovoza: Na tribinama fizička distanca

Ovogodišnja 305. sinjska alka održat će se 9. kolovoza u skladu s uputama Nacionalnoga i Županijskog stožera Civilne zaštite o fizičkoj distanci na tribinama, rečeno je na primanju na kojem je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban primio vodstvo Viteškog alkarskog društva (VAD).


Boban je istaknuo kao je Splitsko-dalmatinska županija spremna staviti na raspolaganje sve svoje službe u organizaciju ovogodišnje Alke.

- Sinjska alka se održala i u težim vremenima pa će, ako Bog da, i ove godine. Osim financijskog dijela kojim županija podupire rad VAD-a i organizaciju Alke, spremni smo sve županijske službe staviti na raspolaganje kako bismo zajednički nastavili slavnu tradiciju Cetinskoga kraja, naše županije i cijele Hrvatske. Radimo zajedno kako bismo promovirali hrvatsku kulturnu baštinu i sačuvali svoje tradicionalne vrijednosti, rekao je Boban.

Predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić izvijestio je kako je izaslanstvo tog društva posjetilo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i druge važne institucije.

- Svi su obećali doći na Alku. Imamo sjajnu suradnju i podršku Grada Sinja i sinjskoga franjevačkog samostana, rekao je Jukić.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac rekla je da su Dani Alke i Gospe Sinjske službeno otvoreni te kako se nada da će sve, u skladu s uputama Nacionalnoga i Županijskog stožera Civilne zaštite, proći u najboljem redu.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka