Isplata mirovina 5. siječnja 2018.

Isplata mirovina 5. siječnja 2018.

Isplata mirovina za mjesec prosinac počet će u petak 5. siječnja 2018. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja (MIO).

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o MIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene na temelju Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485. Mirovine ostvarene na temelju Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za prosinac, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 milijuna KM, priopćeno je iz Federalnog zavoda MIO.

 

Izvor: Bljesak.info

na vrh članka