Uskrs radio ljubuski2xl

Kupres Play – Visit Mordor: Pitomi festival na krutoj visoravni

Kupres Play – Visit Mordor: Pitomi festival na krutoj visoravni

Od 9. do 13. kolovoza Kupres će biti u znaku 14. po redu festivala Kupres Play. Središnji festivalski program predviđen je za 11. kolovoza, ali će dani prije i poslije biti popunjeni bogatim programom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Festivalski tjedan počinje 9. kolovoza koncertom Sare Renar u Čarobnoj kućici u Livnu s početkom u 21 sat, a pored koncerta posjetitelje očekuje još iznenađenja i nagrada.

Sljedeći dan, 10. kolovoza u Art caffeu u kupreškom Domu kulture od 12 sati održavat će se Kupres play EMBRIO dječja radionica u sklopu koje će najmlađima biti predstavljena glazba s gramofona, glazbeni instrumenti te snimke nastupa nekih velikana glazbe.


Središnjeg dana Festivala 11. kolovoza, u suradnji s Likovnom akademijom iz Širokog Brijega održat će se Kupres play ART s početkom u 13 sati, a tom prilikom oslikavat će se neka gradska pročelja te izrađivati skulpture od slame. Istog dana, u 14 sati, održat će se program Kupres play ECCO na kojem će biti izloženi ekološki proizvod i rukotvorine.

U središnjem dijelu festivala, u ART caffeu, s početkom u 21 sat, nastupit će The Heaps (Split), Straight Mickey and the Boyz ( Beograd), Cojones (Zagreb) te Luigy Brusto (Travnik). Ulaznice za koncertne događaje su dobrovoljni prilozi.

Za one koji se odluče provesti vikend na Kupresu nakon Festivala, 12. i 13. kolovoza bit će organizirano paraglajding natjecanje PARABABA CUP.

Kao novitet u dodatnim programima, je road-trip. Oni koji se prijave 12. kolovoza i dođu ranije imat će priliku posjetiti nekoliko prekrasnih lokaliteta na području Kupresa, koji u ljetnom razdoblju zasljepljuje bujnom vegetacijom, biološkom raznolikošću i prirodnim fenomenima.

Kupres Play, čiji je osnovni cilj podizanje kvalitete života u ovoj sredini, ove se godine održava pod nazivom ”Visit Mordor”, čime su organizatori željeli istaknuti često maćehinske i surove klimatske uvjete na Kupresu.

Festival alternativne glazbe i dobrih vibracija na Kupreškoj visoravni, kojeg organizira Udruga Kupreški koscii u produkciji Hrvatskog doma i ove godine ima i humanitarnu notu te će se dio prihoda darivati u humanitarne svrhe.

Popis pokrovitelja i sponzora još nije definiran pa ako netko želi dati financijsku, materijalnu ili tehničku podršku, može to još uvijek učiniti.

Izvor: HMS

na vrh članka