Srijeda, 25 Srpanj 2018

Modrić osvojio 'krpenu' loptu koju je blagoslovio papa Frane

Škola iz organizacije Scholas (međunarodna organizacija koju je pokrenuo papa Frane) dodijelila je nagradu Luki Modriću jer predstavlja primjer pravih vrijednosti. Djeca i mladi iz škola međunarodne organizacije Scholas glasali su za igrača s najviše vrijednosti na Svjetskom prvenstvu: trud, solidarnost, iskrenost, individualnost, otpornost, poštovanje i timski rad.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Samo je ljubav tajna dvaju svjetova

Iskustvo gubitka izaziva nepodnošljivu bol i dovodi u pitanje osjećaj identiteta i uloga koje imamo u životu, urušava naš sustav vjerovanja i naše temeljne pretpostavke o svijetu i našem mjestu u njemu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Što sam naučila o Hrvatskoj?

Očaravajuće je gledati sliku Hrvatske u očima svijeta. Čitajući sve što se piše o Vatrenima i našoj zemlji, osim ponosa, javlja mi se nada da je svijet još uvijek sposoban prepoznati dobro te dati priznanje za iskreni trud, talente i vječne vrijednosti poput poštenja, skromnosti, poniznosti, domoljublja... 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Mons. Hoser: Mi Međugorčani imamo odgovornost prema cijelom svijetu

Središnja proslava svetkovine župskog patrona u Međugorju započela je procesijom s kipom svetog Jakova koja je pošla iz crkve. Ove su godine kip nosili župljani iz Miletine. Svečana sveta misa započela je u 11 sati u Gaju. Uz 36 svećenika i suslavlju međugorskog župnika fra Marinka Šakote te mons. Henryka Hosera, sv. Misu je predslavio fra Goran Azinović. 

Više...

Bošnjaci mogu srušiti FBiH i uspostaviti svoj entitet, ali…evo gdje

Trenutna situacija je prilično jasna: Bošnjačke političke elite ujedinile su se kako bi srušile Federaciju BiH, kao federalnu jedinicu, u sastavu BiH, ravnopravnih i suverenih naroda, izvorno prema Washingtonskom sporazumu, Hrvata i Bošnjaka, a od presude Ustavnog suda BiH po Apelaciji Alije Izetbegovića od 2000. godine, ( donesene preglasavanjem hrvatskih i srpskih od strane bošnjačkih i stranih sudaca)  Hrvata, Bošnjaka i Srba i pretvoriti ju u građanski entitet. Entitet u kojem bi vrijedilo načelo jedan čovjek- jedan glas i kojem bi prema tom načelu svu vlast, na federalnoj razini, imala bošnjačka većina.

Više...

BiH i izvoz i uvoz u ovoj godini povećala za 700 milijuna maraka

Analiza koju je radila Vanjskotrgovinska komora BiH pokazala je kako su ove godine povećani i izvoz i uvoz za stotine milijuna maraka. Prema podacima o vanjskotrgovinskoj razmjeni, BiH je ove godine uvezla roba u vrijednosti od 9,5 milijardi maraka, piše Večernji list BiH. U isto vrijeme prošle godine taj iznos bio je 8,8 milijardi.

Više...

OHR za HMS: Svaki zakon mora biti u skladu s Ustavom BiH

Strane diplomate, posebice veleposlanici SAD i Velike Britanije, te predstavnici Europske unije i ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, koji su redovito komentirali, a nerijetko i osuđivali postupke domaćih političara, ili stranaka u parlamentima, kada bi smatrali kako njihove odluke, postupci ili predloženi zakoni, čak i oni koji reguliraju marginalna pitanja, “krše Daytonski sporazum”.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed