Petak, 27 Srpanj 2018

Erupcija vulkana na otoku za tajkune

Erumpirao je vulkan Manaro Voui u Vanuatu, otočnoj državi u Južnom Pacifiku. Posljednjih nekoliko dana iz vulkana izlazi gusti dim, zbog čega su evakuirane tisuće stanovnika. Vuklan je u rujnu prvi put eruptirao i tada je cijeli otok bio evakuiran. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Mafija naručila ubojstvo psa

Šestogodišnju ženku njemačkog ovčara Sombru koja je otkrila rekordnu količinu krijumčarenog kokaina u Kolumbiji, vlasti su radi njezine sigurnosti premjestile u zračnu luku doznavši da joj mafija radi o glavi, javlja BBC. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Željko Primorac: Sedativ za hrvatsku euforiju i nacionalni zanos – mediji!

Bilo je prekrasno, neopisivo, gledati zanos kod Hrvata u proteklih mjesec dana. Gotovo mi se činilo bogohulnim bilo što pisati, jer, niti sam imao riječi kojima bi opisao sav onaj pozitivan zanos kojeg dugo nisam vidio u narodu, niti sam se osjećao dostojnim bilo kakvim tekstom ulaziti u sve ono lijepo i spontano što se u narodu događalo u posljednje vrijeme.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nino Raspudić: Kula babilonska u Londonu 2018.

U londonskoj galeriji Tate Modern, među ostalim čudesima, u zasebnoj mračnoj prostoriji nalazi se instalacija brazilskog umjetnika Cilda Meirelesa “Babel 2001”, impozantan toranj sastavljen od osam stotina radijskih prijemnika uključenih na različite stanice. U podnožju su, iz statičkih razloga, stari prijemnici iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, koji su veliki kao komadi namještaja, dok su prema vrhu naslagani sve manji i noviji, piše Nino Raspudić za Večernji list.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed