Nedjelja, 29 Srpanj 2018

Znate li zašto je Oliver odbio nastupiti u Beogradu za bilo koji novac?

Kad su brojne hrvatske estradne zvijezde, uključujući i one koje su se klele da nikad neće nastupiti u Srbiji nakon što su im četnici spalili kuću, ipak poklekle pred primamljivim financijskim ponudma i nastupile u Srbiji, kad je cajki koja su “pevale na uvce” četnicima dok su klali njene sunarodnjake po Bijeljini prostrt crveni tepih u Areni u Puli u kojoj je Thompsonu, koji je hrabrio hrvatske vojnike, pristup zabranjen, kad su rokeri koji su zabavljali Arkanovce počeli nastupati po Hrvatskoj po sistemu “ko nas bre zavadi” a oni koji su nas  u svojim pjesmama zvali “bečkim konjušarima” postali promotori međunacionalne ljubavi i pomirenja, Oliver je ostao jedan i jedini – kakav je uvijek i bio.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Pjesme u čast Olivera Dragojevića na Pjaci

Ženski zbor Marjanke iz Splita napunile su večeras Pjacu u samom središtu grada na kojoj su se spontano zajedno s građanima počeli okupljati od 21 sat i započeli pjevati pjesme Olivera Dragojevića opraštajući se tako sa legendom hrvatske glazbe.

Više...

Oliver je bio satkan od glazbe

Nema onoga koga nije dotaknuo neki stih pjesme koju je nosio glas Olivera Dragojevića. Nema onoga čiji neki životni trenutak nije obilježila emocija koju je prenosio. U HRT-ovoj emisiji "Tema dana" o Oliveru su govorili Zorica Kondža, Toni Cetinski i Ante Gelo.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed