Petak, 06 Prosinac 2019

Peter Handke bez komentara o ratu

Ne prestaju reakcije na odluku Švedske akademije da ove godine Nobelovu nagradu za književnost dobije Austrijanac Peter Handke, poznat po svojim kontroverznim stajalištima o ratovima na području bivše Jugoslavije. Nekoliko dana uoči dodjele, na konferenciji za novinare u Stockholmu odbio je odgovarati na pitanja u vezi s tom temom.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Napadač u američkoj mornaričkoj bazi Saudijac?

Tri su osobe ubijene u pucnjavi u američkoj mornaričkoj zračnoj bazi Pensacoli na Floridi, priopćila je američka mornarica, potvrdivši da je ubijen i napadač. Sumnja se da je napadač u velikoj mornaričkoj bazi u petak na Floridi bio saudijski državljanin koji se nalazio na obuci u SAD-u, rekla su dva američka dužnosnika pod uvjetom da ostanu neimenovani.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nagrađeni najbolji učenici u FBiH u školskoj 2018/19. godini

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, danas je održana svečana dodjela diploma i jednokratnih novčanih nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2018/2019. godini, na kojoj je, u ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, bio nazočan Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed