Subota, 29 Lipanj 2019

U prigodi Dana državnosti Predsjednica uručila Povelju Hrvatskom katoličkom radiju i Kući susreta Tabor

U prigodi Dana državnosti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na svečanosti 27. lipnja na Pantovčaku uručila je odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske, a među dobitnicima je i Hrvatski katolički radio "za izniman doprinos razvoju visokih standarda novinarske struke, kršćanskih načela, otvorenosti suradnji i dijalogu u društvu te promicanju općega dobra u zajednici".

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Svadbe u Hercegovini pravi hit. Uštede i do osam tisuća KM

Hercegovina je posljednjih godina postala svatovska meka. Susjedi iz Hrvatske redovito zbog niskih cijena stolice dolaze u hercegovačka mjestašca od Posušja, Gruda, Širokog Brijega, Mostara, Čapljine, Neuma... Nedavno je jedan bračni par iz Dalmacije platio stolicu po cijeni od 43 KM, a za Večernjak su ispričali kako im je sve bilo.

Više...

Biskup Uzinić: Za Isusom ne mogu oni koji se boje Božje kazne

13. nedjelja kroz godinu (C), 2019.

Prošle smo nedjelje saznali što za Isusa znači pojam Mesija – Krist. Kazao nam je: „Treba da Sin Čovječji mnogo pretrpi … bude ubijen i … uskrsne.“ Saznali smo također i što znači biti njegov učenik: „Hoće li tko za mnom … neka danomice … ide za mnom.“ Danas Isusa vidimo kako „ sa svom odlučnošću“ kreće prema Jeruzalemu i ostvarenju onoga što za njega znači biti Mesija – Krist. Ali ga i čujemo kako nam objašnjava kriterije onog našeg biti njegovi učenici. Četiri su kriterija za biti Isusov učenik, odnosno moći danomice, noseći križ ljubavi i služenja, ići za njim.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Medaljon i pločica arkanđela Mihaela čuvale su me od svih putešestvija na Caminu de Santiago

Zašto Camino de Santiago? Zašto krenuti pješice na Put dug 800 kilometara do tamo nekog grada? Gdje je tu smisao? Na to je pitanje Andrej Bader, autor prekrasnoga hrvatskoga hodočasničkog vodiča naslovljenog Santiago de Compostela, ovako odgovorio: “Smisao morate naći sami, morate osjetiti da vas Camino zove. Mogu vam odgovoriti samo zašto sam ja otišao. Zato što je to najveći izazov i posljednja velika avantura našeg starog kontinenta. Izazov vjere. Vjere u sebe. Vjere u Boga.” 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Don Mihovil Kurkut: Bog nije jukebox, da ću ubaciti kunu molitve, žrtvice, pa da Bog to ispuni

Don Mihovil Kurkut, SDB, direktor izdavačke kuće Salesiana, predvodio je trodnevnu duhovnu obnovu u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Zadru od utorka 25. lipnja, ususret svetkovini Srca Isusova. Don Mihovil je govorio koje su kušnje Crkve, što znači nasljedovati Gospodina te je upozorio na opasnosti sebične duhovnosti i zatvaranja vjernika radi osobne sigurnosti, a to može donijeti život u zaštićenosti zajednice od utjecaja svijeta.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Predah prije još jednog vrlo vrućeg razdoblja

Toplinski val popustio je i na Jadranu te su stoga i biometeorološke prilike napokon posvuda povoljne. Takve će biti i sutra, što će omogućiti kvalitetan san noću te uglavnom ugodan boravak na otvorenome danju. No zbog vedrog vremena i ljetnog sunca koje je visoko na nebu, UV indeks vrlo je visok, stoga se ne zaboravite primjereno zaštititi.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed