Subota, 08 Lipanj 2019

Kriminalci kradu podatke od građana i preko njihovih imena otvaraju tvrtke i bankovne račune

Ulaganje u kupnju nekretnina, zemljišta, ugostiteljskih objekata, hotela, turističkih odmarališta, otvaranje raznih tvrtki i kupnja opreme (rent-a-car poduzeća), plaćanje raznih roba i usluga… samo je dio poslova preko kojih se obavlja pranje novca na prostoru BiH, a izneseni su u analizi pod nazivom “Procjena rizika od pranja novca i financiranja terorizma u BiH za razdoblje 2018. – 2022.”, piše Večernji list BiH.

Više...

Posljednji tekst dr. fra Radoslava Glavaša: Krvavi ples komunista na Širokom Brijegu

Vjerojatno posljednji tekst koji je napisao i objavio dr. fra Radoslav Glavaš imao je naslov "Krvavi ples komunista na Širokom Brijegu". Tekst je pročitao na zagrebačkome Radiju u ožujku 1945., a potom je objavljen i u zagrebačkim Novinama. Govori o strašnome komunističko-partizanskom zločinu nad hercegovačkim franjevcima na Širokome Brijegu u veljači 1945. Ovdje tekst donosimo prema knjizi Glavaševih izabranih članaka koju je priredio Branimir Donat.

Više...

Velečasni Sudac: Mnogi su zakoni u instituciji crkve veći i važniji od čovjeka

Nije napast samo bogatstvo nego i vlast. Oboje se može zlorabiti, i što je još gore i zlorabe. Vlastodršci ne samo što upadaju u tu napast nego joj podliježu. „Služenje" je postalo vlast nad ljudima, stoga se njom nijedan problem ni u instituciji crkve ni u svijetu ne može više riješiti. Za to je sposobna samo Ljubav. Ali, kad se pri tom ona spomene, jaki samo odmahuju rukom ili upiru u zakon. „Što je god vlast veća, sve je bezbožnija. Više udara u glavu i više zaluđuje: sve više drži da je božja i sve više njezina nositelja drži bogom" (Lj. Rupčić).

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nikola Kuzmičić u Kaninoj Autoškoli za kršćane: Živimo u vremenima kada ljudi ne podnose zdrava nauka

Suvremeni čovjek teško danas izmiče boljkama suvremenoga doba koje možda takvima i ne doživljava. Koliko smo danas u raljama konzumerizma, koliko robujemo tehnologiji, internetu, koliko su naši mladi posvećeni ekranima i pospani umjesto aktivni u društvenom životu pita se već u uvodniku novoga broja Kane glavna urednica, Maja Petranović, najavljujući ujedno neke od tema koje otvara lipanjski broj kršćanske obiteljske revije. Tom se središnjem motivu atraktivno prilagodila i naslovnica časopisa, s notom tehnologije i čovjeka.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Biskup Perić u Slavonskom Brodu: Patrijarh Irinej lažno optužuje Crkvu u Hrvatskoj i njezine biskupe

U župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u srijedu 6. lipnja večer je bila posvećena bl. Alojziju Stepincu. Nakon večernje mise koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski Ratko Perić u Pastoralnom centru predstavljena je njegova 27. knjiga pod nazivom „Nada koja ne postiđuje“ - Duhovne vježbe po bl. Alojziju Stepincu, objavljena u povodu Stepinčeve 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed