Nedjelja, 09 Lipanj 2019

Kardinal Bozanić zaredio 12 novih svećenika: Mladomisnici, vi ste znak budućnosti naše Crkve

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu 8. lipnja euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, tijekom kojeg je za svećenike zaredio sedmoricu dijecezanskih i petoricu redovničkih kandidata. Kardinal je dvanaestorici novih svećenika Crkve u Hrvata poručio: Vi ste znak mladosti naše Crkve, znak budućnosti, znak da Crkva kroči u nova vremena!

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Misom u Osječkoj konkatedrali započelo je 5. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

Svakodnevno u programu Hrvatskog katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Neka se u nama, kao najvažniji znak naše kršćanske prepoznatljivosti, dogodi ljubav

Duhovi, 2019.
Evanđelist Ivan, iz čijeg evanđelja nam je ponuđen današnji evanđeoski ulomak, kaže da je Isus svojim učenicima već kod prvog ukazanja kao uskrsnuli Gospodin darovao Duha Svetoga. Prema evanđelistu Luki, autoru i Djela apostolskih iz kojih nam je danas ponuđen ulomak kao prvo čitanje, silazak Duha Svetoga se dogodio pedeset dana nakon Isusovog uskrsnuća, odnosno deset dana nakon Isusovog uzašašća, dok se u Jeruzalemu slavio židovski blagdan Pedesetnice. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed