Sedmi dan SP-a: Portugal i Španjolska love bodove, Urugvaj prolaz dalje

Sedmi dan SP-a: Portugal i Španjolska love bodove, Urugvaj prolaz dalje

Nakon što je sinoć Rusija pobjedom nad Egiptom od 3:1 otvorila drugo kolo Svjetskog prvenstva i osigurala prolaz dalje, danas bi u istoj skupini A to mogao napraviti i Urugvaj koji u Rostovu u 17 sati igra protiv slabašne Saudijske Arabije.

Uz Urugvaj na teren će danas izaći i reprezentacije iz skupine B. Tako će od 14 sati Portugal u Moskvi zaigrati protiv Maroka, a Španjolska će od 20 sati u Kazanj Areni pokušati doći do svoje prve pobjede protiv Irana.

Da je netko rekao da će na vrhu skupine B nakon prvog kola biti reprezentacija Irana svi bi mu rekli da nema pojma o nogometu i poslali bi ga kući. Naravno da to nije realna slike skupine, a aktualni europski prvak Portugal će to pokušati i pokazati danas protiv Maroka. Portugalci su zahvaljujući odličnom Cristianu Ronaldu uspjeli izvući bod protiv rasklimane Španjolske, a danas će protiv Maroka tražiti sva tri.

Realno gledajući to bi tako i trebalo biti, ali ipak ovaj Mundijal je čudan i valja biti oprezan s prognozama.

Druga utakmica dana je ona između Urugvaja i Saudijske Arabije. Reprezentacija Urugvaja je u prvom kolu svladala Egipat u tek u 89. minuti, a njihov izbornik Oscar Tabarez nada se puno boljoj izvedbi svojih superzvijezda Suareza i Cavanija.

S druge strane Saudijska Arabija nakon katastrofalnog poraza na otvaranju SP-a od Rusije (5:0) može se nadati da tek postigne koji zgoditak jakom Urugvaju.

Zadnji susret dana igraju Iran i Španjolska u 20 sati u Kazanj Areni. Španjolska, koja je prvenstvo otvorila skandalom oko izbornika, u utakmici protiv Portugala nisu našli rješenje za Ronalda i iako su na terenu izgledali bolje od Portugala na kraju su dobili samo jedan bod.

Tako da bi danas Furia mogla izbiti sve svoje frustracije protiv najbolje azijske momčadi Irana.

Izvor: HRT

na vrh članka