Navijači preplavili Nižnji Novgorod, na trgu se šiva najveća hrvatska zastava - video

Navijači preplavili Nižnji Novgorod, na trgu se šiva najveća hrvatska zastava - video

Skupina hrvatskih navijača iz Crikvenice i Bribira priredila je pravi spektakl nakon što je u središtu Njižnjeg Novgoroda šivala najveću navijačku zastavu.U tome im je pomogla ruska krojačica Ljuba koju su angažirali kako bi zašili dijelove zastave.

"Pronašli smo je na ruskom Njuškalu", kazali su sa smiješkom, a potom otkrili detalje cijele akcije.

"Nije bilo lako pronaći krojačicu, u tome nam je pomogla jedna djevojka iz Crikvenice koja je porijeklom iz Novgoroda. Ona je pronašla Ljubu", kazali su.

Ljuba je u početku mislila kako se radi o maloj zastavici, ali ostala je iznenađena kada je shvatila koliko je zastava velika. Navijači su zastavu koja je u orginalu dugačka 96 metara i široka 10 metara zbog problema s transportom morali skratiti na tri dijela uoči utakmice s Argentinom, ali su tada najavili kako će je sastaviti kada se Hrvatska plasira u osminu finala. 

Dečki su struju povukli iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimala brojne tv kuće i fotoreporteri.  

Ostao je još jedan dio zastave, koji će dečki iz Crikvenice i Bribira zašiti u Moskvi ukoliko se "Vatreni" plasiraju u polufinale.

"Bilo bi sjajno ponovo je sastaviti i razviti na moskovskom Crvenom trgu".

Najveća hrvatska zastava razvijala se od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila, a sada je i u Rusiji.

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka