Dinamo doveo napadača iz Serije A: Bruno Petković potpisao na pet godina

Dinamo doveo napadača iz Serije A: Bruno Petković potpisao na pet godina

Dinamo je u svojim prostorijama novinarima predstavio novo pojačanje u napadačkom redu koje dolazi iz Serije A. Bruno Petković, koji je u Dinamo stiže iz Bologne, potpisao je za hrvatskog prvaka na pet godina.

Petković je u Italiju otišao iz Hrvatskog Dragovoljca, a tamo je zaredao čak sedam klubova. Igrao je za Reggianu, Varese, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu.

Moja je velika želja bila vratiti se. Prve ozbiljne korake napravio sam u Dinamu još prije 10 godina. Nakon toliko godina u inozemstvu, i toliko, recimo, traženja... Svaki igrač misli da je imao težak put, pa tako i ja. Mislim da je ovo pravi korak, da napokon pokažem talent o kojem su manje-više svi oko mene pričali. Zasad brojke i statistika ne pokazuju o meni ono što mislimo i struka i ja. Na meni je da se pokažem i dokažem. Priliku ću, vjerujem, dobiti kao i svi ostali suigrači. Dinamo danas? To je momčad koju krasi zajedništvo, rekao je Petković novinarima.

Trener Nenad Bjelica tražio je od kluba još jednog napadača, a čelnici Dinama odlučili su mu dovesti Petkovića koji je u Seriji A odigrao 42 utakmice ne postigavši niti jedan gol.

Petković je igrač koji je već bio kod nas, u zadnjih je šest godina u Italiji promijenio dosta klubova. Mlad je, ali ima veliko iskustvo igranja i u Seriji A i u Seriji B. S obzirom na to da je trener Nenad Bjelica inzistirao na još jednom napadaču, u dogovoru s njim odlučili smo angažirati Brunu Petkovića. Vjerujem da će se nametnuti iako je konkurencija na toj poziciji dosta snažna, imamo četvoricu napadača, ali sigurno će dobiti priliku. Uostalom, niti on ne bi dolazio da ne vjeruje u sebe. Ono što je trener tražio, mi smo ispunili, istaknuo je sportski direktor kluba Marijan Vlak

Izvor: HRT

na vrh članka