Olympiakosovi navijači izboli, pretukli i opljačkali Engleze u Pireju

Olympiakosovi navijači izboli, pretukli i opljačkali Engleze u Pireju

Prva utakmica play-off runde Europa lige između Olympiakosa i Burnleyja (3:1) imala je krvavu uvertiru na ulicama Pireja.U Grčku je doputovalo oko 1000 navijača Burnleyja kojemu je ovo prva europska sezona nakon 42 godine. Inače miroljubivi navijači Claretsa mirno su sjedili u gradskim kafićima i pjevali, a kaos je nastao kad su krenuli prema stadionu Karaiskakis.

Skupinu su presreli domaći huligani, poznati kao jedni od najratobornijih u Europi, te ih izboli, pretukli i opljačkali. Jedan Englez je uboden nožem u bedro i prevezen je u bolnicu zajedno s još trojicom sunarodnjaka koji su brutalno pretučeni. Policija je zadržala i 23 engleska navijača, uglavnom zbog toga što su bili pijani, a Olympiakos je ponudio Burnleyju pomoć u zbrinjavanju njihovih navijača.

Osim na ulicama, vatreno je bilo i na travnjaku, gdje je Burnleyjev trener Sean Dyche, koji inače nema dlake na jeziku, otvoreno napao slovenskog suca Slavka Vinčića da je išao na ruku Grcima. Posebno se osvrnuo na situaciju iz tunela u poluvremenu koje je završilo 1:1.

"Vidjelo se da čekaju suca i onda su na njega vršili pritisak. Bilo je jasno da je njemu podlegao jer ste vidjeli na što je sličilo drugo poluvrijeme. Nadam se da će uzvrat biti malo pošteniji. Ne bih želio omalovažavati njihovu pobjedu, ali samo govorim istinu o onome što sam vidio", rekao je Dyche.

Olympiakos je u 49. minuti poveo 2:1, a na 3:1 je u 60. povisio Fortounis iz penala koji je skrivio Gibson i dobio drugi žuti karton.

Pogled.ba

na vrh članka