UEFA-ini inspektori pohvalili dvoranu, Mostar SG Staklorad večeras protiv izraelskog predstavnika

UEFA-ini inspektori pohvalili dvoranu, Mostar SG Staklorad večeras protiv izraelskog predstavnika

Futsal klub Mostar SG Staklorad domaćin je preliminarne faze UEFA futsal Cupa koja se od danas do nedjelje igra u Mostaru u dvorani „Midhat Hujdur Hujka“.  UEFA inspektori sinoć su obišli dvoranu i Mostarci su dobili pohvale za trenutni izgled dvorane, te svih ostalih propratnih objekata.- Predstavnici UEFA-e u svom izvještaju naveli su da je dvorana u perfektnom stanju, te da su ispunjeni svi uslovi za takmičenje koje danas počinje. Kasnije je u Sportskom savezu Grada Mostara održan LOC sastanak kojem su osim predstavnika UEFA-e prisustvovali suci, predstavnici svih klubova sudionika i osobe uključene u organizaciju predstojećeg futsal spektakla u gradu na Neretvi – kažu iz Mostar SG Staklorada.

U prvoj utakmici naš prvak večeras u 21.15 sati odmjerit će snage sa Maccabi Nahalat Yitzhak Tel-Aviv (Izrael), a u četvrtak u istom terminu sa ekipom Wattcell (Škotska). U subotu u 20 sati u posljednjoj utakmici Mostarci će igrati protiv Futsal Gentofte (Danska). 

- Očekujemo pobjedu. Ekipa jedva čeka da izađe na parket da brani boje naše države, saveza i grada – poručuje Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorad koji dodaje da je konferencija za medije zakazana u 12 sati u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara.

Pogled.ba

na vrh članka