Vatreni protiv Portugala, Dalić isprobava nove igrače

Vatreni protiv Portugala, Dalić isprobava nove igrače

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra prijateljsku utakmicu protiv Portugala. Dvoboj u Faru na stadionu Algarve prva je utakmica izabranika Zlatka Dalića nakon nastupa u finalu Svjetskoga prvenstva u Rusiji. Zbog zdravstvenih poteškoća i oporavaka nema Dejana LovrenaAnte Rebića Andreja Kramarića te je Dalić najavio sljedeći početni sastav: L. Kalinić, VrsaljkoVidaMitrovićBarišićBadeljKovačićModrićPerišićPjaca i Livaja. U drugom će poluvremenu obaviti svih šest zamjena.

Napravit ćemo svih šest zamjena u drugom poluvremenu, cilj mi je da svi igraju. Livaja i Santini dobit će po jedno poluvrijeme u vrhu napada, isprobat ćemo Barišića na lijevom boku, Mitrovića na lijevom stoperu
, istaknuo je Dalić. 

Najvažnije je da budemo momčad na terenu, bez obzira na formu na početku klupske sezone i reprezentativnih natjecanja. Naravno da će biti teško na gostovanju kod Portugala, ali mislim da ćemo se kvalitetno pripremiti i izgledati dobro, rekao je Šime Vrsaljko.

Hrvatska i Portugal sastali su se četiri puta i sva su četiri puta pobijedili Portugalci, a Hrvati pritom nisu postigli nijedan pogodak. Na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996. godine bilo je 3:0 (Figo, Joao Pinto, Domingos), u prijateljskim utakmicama 2005. godine 2:0 (Petit, Pauleta) i 2013. godine 1:0 (Ronaldo), dok je na Europskom prvenstvu 2016. godine također bilo 1:0, u produžetku (Quaresma).

Poslije utakmice s Portugalom, Hrvatsku čeka debitantski nastup u Ligi nacija, 11. rujna u Elcheu kod Španjolske.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka