Logo
Ispiši ovu stranicu

Prva stepenica do vrha: Uz taktove Thompsonovih ‘Gena kamenih’ ogroman skok Filipa Hrgovića

Prva stepenica do vrha: Uz taktove Thompsonovih ‘Gena kamenih’ ogroman skok Filipa Hrgovića

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, u zagrebačkoj Areni, uz taktove Thompsonovih ”Gena kameni”, u svom prvom profesionalnom meču na domaćem tlu  nokautirao je Amira Mansoura te tako osvojio interkontinentalni WBC pojas. Prvi je to pojas u karijeri hrvatskog boksača, nadajmo se prvi na putu do onog najvećeg, kojeg Filip jako želi, što je i potvrdio poslije meča.

Hrga je u Areni pokazao  koliko je napredovao u samo dva mjeseca od kada se za njega brine dugogodišnji trener kubanske boksačke reprezentacije Pedro Diaz. Filip je vrlo brzo slomio prekaljenog Amerikanca, koji se pod  naletima Hrvata lomio kao svijao kao prut na vjetru. Naime, hrvatski boksač pokazao je zavidnu  brzinu i sjajan rad nogu. Nakon što je srušio Amerikanca cijelom  je boksačkom svijetu  pokazao da njegove ambicije nisu  bez temelja.

Hrgović je, kako piše portal 24 sata, izuzetno napredovao na renking ljestvici. Naime, hrvatski boksač je napredovao  za čak 15 mjesta te je sada je 18. boksač svijeta po BoxRecu. Ako želimo povući usporedbu recimo kako je Manuel Charr 30., Artur Szpilka je 31., Eric Molina 32, Lucas Browne je 27…

Prema svemu sudeći idući protivnik Filipa Hrgovića trebao  bi biti Carlos Takam, koji je trenutno  41. na ljestvici. Podsjetimo, zlatni s prošlih Olimpijskih  igara u Riju Tony Yoka nalazi se na 45. mjestu. U Riju prije dvije godine Filip je osvojio broncu. Sjajni hrvatski boksač itekako značajno je napredovao.

Izvor: narod.hr

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!