Martin i Valent Sinković lakoćom do finala SP-a

Martin i Valent Sinković lakoćom do finala SP-a

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković plasirali su se s drugim vremenom polufinala u finale utrke dvojaca bez kormilara na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Bugarskoj. 

Braća Sinković u svojoj su polufinalnoj skupini uvjerljivo osvojila prvo mjesto s vremenom 6:20.490. Uz njih, u subotnjem finalu veslat će još jedan bratski dvojac, Francuzi Valentin i Theophile Onfroy koji su za Sinkovićima zaostali 1.10 sekundi. Treća je bila posada Kanade, Mackenzie Copp i Taylor Perry (+1.71).

U prvoj polufinalnoj skupini najbrži je bio rumunjski dvojac, Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa (6:20.37), a u finale su ušli i Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez (6:22.01) te Novozelanđani Thomas Murray i Michael Brake (6:22.20).

Nakon godina potpune dominacije u dvojcu na pariće, braća Sinković će sutra pokušati osvojiti naslov svjetskih prvaka u disciplini dvojac bez kormilara u kojoj imaju srebro s prošlogodišnjeg SP-a, a ove su sezone osvojili zlato na prvoj postaji Svjetskoga kupa i na Europskom prvenstvu.

Finale je na rasporedu u subotu u 10:45 sati.

Izvor: HRT

na vrh članka