Na hercegovačkim cestama bicikliste okupila 'Hercegovina Bike Road Tour' od 170 km

Na hercegovačkim cestama bicikliste okupila 'Hercegovina Bike Road Tour' od 170 km

S ciljem razvoja cestovnog biciklizma i predstavljanja Hercegovine kao biciklističke destinacije u organizaciji udruge „Zdrav Život – Kinezis“ i biciklističkog kluba „Brotnjo“, a uz potporu "Turističkog klastera Hercegovine" dana 10.09.2017. održana je rekreativna biciklistička manifestacija pod nazivom „HERCEGOVINA Bike Road Tour“.

Ova cestovna biciklistička tura u dužini od 170 kilometara krenula je iz Čitluka ispred hotela „Brotnjo“ te prošla kroz sljedeća mjesta i gradove Hercegovine: Ljubuški, Grude, Posušje, Široki Brijeg, Mostar, Čapljina, Međugorje završavajući ponovno u Čitluku.

Cilj spomenute biciklijade bio je promocija cestovnog biciklizma u Hercegovini, kao i širenje sportsko-turističke ponude i predstavljanje Hercegovine kao turističke destinacije. Na ovaj način se u Hercegovinu želi privući što više rekreativnih biciklista koji će uz bicikliranje obići kulturne i prirodne znamenitosti Hercegovine. Također se želi potaknuti lokalno stanovništvo na bicikliranje kao zdravu tjelesnu aktivnost. U samoj biciklijadi sudjelovalo je 25 biciklista iz 7 biciklističkih klubova s područja Hercegovine i Hrvatske.

Imajući u vidu prirodne ljepote Hercegovine, njen geografski položaj i klimatske uvijete, kao i popularnost biciklizma i njegovu široku primjenu, očekujemo kako će lokalna zajednica prepoznati važnost ove organizacije za sportsko-rekreativnu, turističku, ali i kulturnu promociju Hercegovine. Iako prometnice nisu u najboljem stanju i ne postoji biciklistička infrastruktura svjedoci smo sve većeg broja stranih turista koji na svojim putovanjima bicikli koriste kao primarno ili pak sekundarno sredstvo obilaska destinacije.

Na tom valu i uz potporu "Turističkog klastera Hercegovine" kao i ostalih partnera koji su podržali našu manifestaciju nastavit ćemo s novim aktivnostima, poručili su organizatori.

 

Izvor: Pogled.ba

na vrh članka