Život Luke Modrića u devet slika: ‘Veliki prodor’ - video

Život Luke Modrića u devet slika: ‘Veliki prodor’ - video

Poznati nogometni portal Copa90 napravio je priču o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Luki Modriću u jednom kratkom videu naslovljenom ‘Veliki prodor’, kroz devet slika.

U videu opisuju njegovu životnu priču.

Luka Modrić, danas jedna od najvećih svjetskih nogometnih zvijezda, imao je teško djetinjstvo. Djetinjstvo kakvo niti jedno dijete nije zaslužilo, a kakva su imala, nažalost, mnoga djeca u Hrvatskoj tih ratnih devedesetih.

Luka je bio prognanik, njegovog djeda su ubili Srbi, odnosno, velikosrpska soldateska, u velikosrpskoj agresiji spaljeno je cijelo selo. Obitelj našeg najboljeg nogometaša potječe iz sela s Velebita, rat ih je odveo u Zadar gdje su dobili prognanički smještaj u hotelu “Iž” koji je bio blizu stadiona Nogometnog kluba Zadar, tada se Modrić počeo baviti nogometom. Počelo je, doduše jako teško.

Kako su bili siromašni, otac mu nije mogao kupiti ni štitnike za noge, nego mu ih je sam izrađivao od daščica. Ponekad je život doista pravedan, naime vrati ono što je odnio. Modrić je uspio i od siromašnog dječarca s obronaka Velebita dogurao do krova Europe. Ima nešto u tom kršu, ili se ipak radi o Velebitskoj vili?

Nogometaš je znao cijeniti trud svojih roditelja, od prve velike zarade Luka je najprije roditeljima kupio veliki stan u Zadru, kako bi im se odužio. Kasnije, s vremenom, sebi je osigurao stan u Zagrebu, budući da je igrao u Dinamu te u Londonu. Naime, za one koji ne znaju Luka je svojedobno bio zvijezda Premiershipa, u dresu Tottenhama.

Puno je godina prošlo, no, mali, “kržljav” dječarac s obronaka Velebita uspeo se na Mont Blanc, vrh Europe, najprije s Realom, a onda, nadajmo se jednog dana i s Hrvatskom.

Izvor: Narod.hr

Video sadržaj

na vrh članka