Uskrs radio ljubuski2xl

Košarkašica Alma Jusupović završila karijeru

Košarkašica Alma Jusupović završila karijeru

Košarkašica Alma Jusupović, dugogodišnja igračica tuzlanskog Jedinstva, odlučila je okončati karijeru u 22. godini. U razgovoru za Fenu objasnila je da je njena odluka posljedica zdravstvenih problema, te da je silom prilika, barem kao igračica, morala napustiti parket. 

"Kao što je poznato, prije dvije godine na pripremama reprezentacije ozlijedila sam koljeno. Da bih nastavila trenirati i igrati, morala sam na operaciju. Tako je i bilo, a nakon rehabilitacije vratila sam se košarci ", objasnila je.

Međutim, u travnju ove godine uslijedila je nova ozljeda, ovoga puta s težim posljedicama.

"Nakon završetka prvenstva, igrali smo prijateljsku utakmicu ozlijedila sam isto koljeno. Ponovno je trebalo na operaciju, a ortoped dr. Hajrudin Kačar smatra da je previse rizično da u 22. godini radim drugu operaciju koljena i da se ponovo vraćam u trenažni proces. Teška srca, odlučila sam da je najbolje da prestanem trenirati ", kaže Jusupović.

Na kraju je izrazila žaljenje što se  više neće moći aktivno  bavi sportom koji voli i kojem je mnogo dala u dresu Jedinstva i mlađih reprezentativnih timova. 

"Naravno, i meni je mnogo žao što više nisam u mogućnosti  igrati  košarku. Ali, tko zna zašto je nešto dobro. Vrijeme će pokazati ", zaključila je Jusupović u razgovoru za Fenu.

Pogled.ba

na vrh članka