Mandžo, Suba i Čarli pred punim Maksimirom se oprostili od Hrvatske

Mandžo, Suba i Čarli pred punim Maksimirom se oprostili od Hrvatske

Uoči početka utakmice Hrvatska - Španjolska velika priznanja za ono što su dali reprezentaciji dobili su bivši hrvatski reprezentativci, koji su se nakon srebra sa Svjetskog prvenstva oprostili od igranja za Vatrene.Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Danijel Subašić dobili su uokvirene svoje dresove s brojem nastupa na leđima od predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Puni Maksimir, odnosno preko 30 tisuća navijača, gromoglasnim je pljeskom i skandiranjem pozdravilo naše sada već bivše reprezentativce, koji su dali veliki obol na Mundijalu u Rusiji, ali i u svim prijašnjim nastupima.

Ćorluka je debitirao za reprezentaciju 16. kolovoza 2006. u prijateljskoj utakmici protiv Italije. Njegov posljednji, 103. nastup za reprezentaciju, bio je u zadnjih pet minuta produžetaka u polufinalu SP-a protiv Engleske.

Mario Mandžukić je sakupio 89 nastupa i postigao 33 gola. Debitirao je 21. studenoga 2007. godine u kvalifikacijskoj utakmici protiv Makedonije. Subašić je na vratima hrvatske vrste sakupio 44 nastupa, a debitirao je 14. studeniog 2009. protiv Lihtenštajna u Vinkovcima. Posljednji nastup u hrvatskom dresu za Mandžukića i Subašića bilo je finale svjetskog prvenstva u kojem je Francuska pobijedila sa 4-2.

Pogled.ba

na vrh članka