Anica Gudelj iz Mostara među najboljim vratarkama njemačke rukometne Bundeslige

Anica Gudelj iz Mostara među najboljim vratarkama njemačke rukometne Bundeslige

Kako se bliži završetak profesionalne rukometne sezone u Njemačkoj, tako sve veći broj rukometnih klubova i njihovih navijača biraju najbolje igrače sezone. U konkurenciji najboljih rukometašica prvoligaške momčadi SV Union Halle-Neustadt iz istočnonjemačkog grada Halle se našla i prva vratarka kluba Anica Gudelj, piše Fenix-magazin.Rođena Mostarka, (duvanjskih korijena po ocu) koja je rukometne korake počela u rodnom gradu a potom igrala u Banja Luci i Grudama, u Halle je stigla u rujnu 2016. Njen klub SV Union je tada igrao u drugoj njemačkoj ligi. Ponajviše zahvaljujući sjajnim Aničinim obranama, popularne “Divlje mačke” su prošle godine ušle u prvu ligu. Sada, tri kola prije kraja, “Divlje mačke” su predzadnje na ljestvici i bore se za opstanak u ligi. No, kako kaže Anica, još je sve u njihovim rukama.

- Imamo kvalitetu i sami odlučujemo o svojoj sudbini, kaže Anica Gudelj koja je ove godine odigrala sve utakmice za svoju momčad i imala u prosjeku od 30 do 40 posto obrana. Prosjek od više od deset obrana (12-15) u kontinuitetu po svakoj utakmici gurnuo je 27-godišnju Mostarku među najbolje vratarke lige. Svojim obranama, među kojima su neke proglašene i obranama mjeseca, je stekla naklonost publike te suigračica iz popularnih “Divljih mačaka” iz Hallea, grada koji se nalazi 30-tak kilometara zapadno od Leipziga.

Opširniji razgovor s vratarkom SV Union Halle-Neustadt pročitajte u tiskanom izdanju Fenixa. Oni koji žele glasati u anketi navijača “Divlji mački” u izboru najbolje igračice mogu to napraviti klikom na link OVDJE.

Pogled.ba

na vrh članka