SP: Fenomenalni Grgić uzeo juniorsko zlato sa svjetskim rekordom

SP: Fenomenalni Grgić uzeo juniorsko zlato sa svjetskim rekordom

Šesnaestogodišnji hrvatski plivač Franko Grgić osvojio je naslov svjetskog juniorskog prvaka na 1500 metara slobodnim stilom na SP-u u Budimpešti s vremenom novog svjetskog juniorskog rekorda od 14:46.09 minuta.Grgić je u Budimpešti plivao čak 10.46 sekundi brže od svog dosadašnjeg najboljeg rezultata na 1500 metara koji je ujedno bio i hrvatski nacionalni rekord.

Koliko je bio dominantan u Mađarskoj, pokazuje i prednost od 13.10 sekundi ispred srebrnog Australca Thomasa Neilla, odnosno 19.08 sekundi ispred brončanog Rusa Ilje Sibirceva.

S vremenom ostvarenim u Budimpešti Grgić bi zauzeo šesto mjesto u finalu ovogodišnjeg seniorskog SP-a koje je održano prošlog mjeseca u južnokorejskom Gwangjuu. 

Prije tri dana Grgić je osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka i na 800 metara slobodnim stilom i to s vremenom 7:45.92 minuta što je novi apsolutni hrvatski rekord, ali i novi europski juniorski rekord u ovoj disciplini. 

Ranije ove godine je Grgić na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Bakuu osvojio zlata na 400 m i 1500 m.- Uvježbao sam plivati svojim tempom, bez obzira na ostale, a tako sam i krenuo u ovu utrku. Vjerujem, svjestan sam dosega, ali mislim da mogu još puno više nego što sam pokazao, rekao je Franko Grgić u javljanju za emisiju Sport i glazba Hrvatskog radija.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka