Braća Sinković u finalu SP-a u veslanju

Braća Sinković u finalu SP-a u veslanju

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale dvojca bez na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u austrijskom Linz-Ottensheim nakon što su u polufinalu u svojoj skupini bili najbrži s vremenom 6:27.080.Drugi su sa 1,88 sekunde zaostatka bili Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino s vremenom 6:28.960, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez s vremenom 6:29.320. Iz druge polufinalne skupine plasman u finale su ostvarili Novozelanđani Thomas Murray i Michael Brake (6.26.630) , drugi su Australci Sam Hardy i Joshua Hicks (6:27.070), a treći Francuzi Valentin i Theophile Onofroy (6:27.300).

Ova polufinalna utrka trebala se održati u četvrtak no kako je u četvrtfinalu druga skupina morala veslati poslije podne jer je poljskoj posadi puknulo veslo, premještena je na petak da bi sve posade imale dosta vremena za odmor.

Zahvaljujući ovom plasmanu u finale braća Sinković su ispunili svoj prvi cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Finale je na rasporedu u subotu u 13,37 sati.

Pogled.ba

na vrh članka