Dalić: Otkako sam izbornik ovo je jedna od najboljih utakmica

Dalić: Otkako sam izbornik ovo je jedna od najboljih utakmica

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Slovačkusa 4:0 u utakmici 4. kola u skupini E kvalifikacija za EURO 2020.

- Otkako sam ja izbornik ovo je jedna od najboljih utakmica hrvatske reprezentacije, rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon pobjede nad Slovačkom.

- Sjajna utakmica, dominacija svih 90 minuta. Ali nakon ovog rezultata ne smijemo otići u euforiju, trebamo ostati mirni, staloženi i ponizni jer ovo je dobra utakmica, jedan mali korak prema Europskom prvenstvu. Čeka nas Azerbajdžan i ako tamo ne ponovimo ovu današnju igru onda nismo napravili ništa, rekao je Dalić.

Strijelac vodećeg pogotka u posljednjoj minuti prvog poluvremena bio je Nikola Vlašić.

- Odlična utakmica, čestitam igračima i stručnom stožeru. Bilo je odlično od prve minute, dominirali smo cijelom utakmicom. Zabili smo četiri pogotka, a mislim da je moglo biti još. Izbornik nam je na poluvremenu rekao da moramo tako nastaviti, da nema povlačenja. Oni su se izgubili, nisu imali odgovor na naš pritisak, rekao je Vlašić.

Odličnu, jednu od najboljih, utakmica u karijeri odigrao je i strijelac trećeg pogotka Bruno Petković.

- Odigrali smo jako dobro utakmicu. Naravno da posjedujemo kvalitetu. Par loših predstava sigurno da ne može umanjiti kvalitetu ove momčadi. Danas smo imali pravi, agresivan pristup i dominirali terenom. Jako sam se dobro osjećao i nadam se da će biti što više ovakvih trenutaka, rekao je Petković.

- Ne pamtim kad je Hrvatska igrala ovako dobro. Već prva akcija mogla je završiti golom, dvije prečke, jedna stativa, toliko šansi, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo zabiti prvi gol, a drugi ih je dokrajčio. Kasnije je bilo puno lakše, rekao je Ivan Perišić.

Borna Barišić
je priznao kako se malo zabrinuo nakon silnih promašaja u prvom poluvremenu.

- Malo smo se zabrinuli. Tri puta smo pogađali okvir gola i imali smo još nekoliko odličnih prilika, Ali bili smo uporni, držli smo koncentraciju u obrani, a prema naprijed smo bili odlični. Slovačka ima odličnu ekipu, ali bila je ovo jedna od naših boljih predstava nakon svjetskog prvenstva. Ako ne i najbolja, bila je ovo vrhunska igra, kazao je branič Glasgow Rangersa.

Premda nije imao previše posla, Dominik Livaković je nekoliko puta odlično intervenirao.

- Izgleda da je mi je Trnava sretna, prvo sam ovdje pobijedio s Dinamom, a potom i s reprezentacijiom. Ova pobjeda nam puno znači u borbi za prvenstvo, no za tri dana nas očekuje treška utakmica s Azerbajdžanom. Moramo i tamo pobijediti, kazao je vratar hrvatske vrste i zagrebačkog Dinama.

Izvor: HRT

na vrh članka