Fed Cup: Izjednačeno u finalu nakon prvog dana

Fed Cup: Izjednačeno u finalu nakon prvog dana

Australija i Francuska su izjednačene nakon prvog dana finala Fed kupa koji se igra u Perthu.Finale su otvorile Kristina Mladenović (WTA-40.) i Ajla Tomljanović (WTA-51.), a Mladenović je uvjerljivo sa 6-1, 6-1 svladala australsku tenisačicu i tako dovela Francusku u vodstvo.

No u drugom meču prvog dana, prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty nije pružila ni jednu šansu drugoj francuskoj tenisačici Carolini Garciji (WTA-45.) svladavši je s vrlo uvjerljivih 6-0, 6-0 nakon samo 56 minuta igre.

Finale se nastavlja u nedjelju kada se igraju dva pojedinačna meča i meč parova.

Francuska u Perthu lovi svoj treći naslov pobjednice Fed kupa, prvi nakon 1997. i 2003., i prvi nakon tri poraza u finalima 2004., 2005. i 2016.

Australija, treća najtrofejnija zemlja Fed kupa sa sedam naslova, pokušat će osvojiti prvi naslov nakon 1974. godine.

Fed kupa nakon ovog finala mijenja svoj format kao što je to bilo s Davis Cupom.

Tako će se za titulu pobjednika iduće godini u travnju u Budimpešti tijekom jednog tjedna natjecati dvanaest ekipa. Iduće godine u travnju na završnici u Budimpešti nastupit će 12 reprezentacija, s tim da će ovogodišnji finalisti Francuska i Australija te Mađarska kao domaćin biti izravno plasirani uz još jednu reprezentaciju s pozivnicom, dok će ostalih osam zemalja sudionica morati proći doigravanje u veljači.

Hrt.hr

na vrh članka