UEFA promijenila sustav kvalifikacija za SP 2022.

UEFA promijenila sustav kvalifikacija za SP 2022.

Europska nogometna federacija (UEFA) promijenila je sustav kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru na kojemu će, nadamo se, hrvatska reprezentacija braniti srebro osvojeno prošle godine na SP-u u Rusiji.U kvalifikacijama će nastupiti 55 europskih reprezentacija koje će se boriti za 13 mjesta koliko će Europa imati predstavnika u Kataru.

Reprezentacije će biti podijeljene u deset skupina - pet sa po pet ekipa, te pet sa po šest ekipa. Deset pobjednika će izboriti direktan plasman na SP, dok deset drugoplasiranih i dvije reprezentacije iz Lige Nacija 2020/21. idu u dodatne kvalifikacije u kojima će se boriti za preostala tri mjesta. Reprezentacije će biti podijeljene u tri skupine sa po četiri ekipe, a samo će pobjednik svake skupine izboriti SP. U svakoj skupini će se igrati dva polufinala i finale.

U kvalifikacijama za posljednji SP u Rusiji 2018. godine europske reprezentacije su bile podijeljene u devet skupina iz kojih su pobjednici išli direktno na SP, a osam najboljih drugoplasiranih u doigravanje. Podsjetimo, Vatreni su vizu za Rusiju izborili upravo u dodatnim kvalifikacijama pobijedivši Grčku.

Hrt.hr

na vrh članka