Nesvakidašnji slučaj: Klub iz BiH nastupa u ligi Srbije

Nesvakidašnji slučaj: Klub iz BiH nastupa u ligi Srbije

Nije novost da sportaši iz BiH odlaze da igraju za druge reprezentacije, ali je rijetkost da klubovi iz Bosne i Hercegovine igraju u ligama susjednih zemalja.Vaterpolo klub Banjaluka prvaci su BiH koja nema klasičnu vaterpolo ligu, pa ovaj klub nastupa u 2. ligi Srbije. Žale se da su od države zaboravljeni. 

Trening vaterpolo kluba Banjaluka, tima koji je zadnje dvije godine prvak Bosne i Hercegovine, zemlje koja nema klasičnu vaterpolo ligu već se prvak postaje na turniru. Jedina je to mogućnost kada se zna da BiH ima dva uvjetna bazena za igru.

"Nadam se da ćemo sljedeće 3-4 godine biti prvaci BiH, takva nam je ekipa, ukoliko budemo imali adekvatne uvjete za treniranje. Igrali smo ove godine ligu prvaka u vaterpolu, što je prvi put u povijesti vaterpolo sporta da jedan klub iz BiH, RS i Banjaluke nastupi na službenom međunarodnom i europskom natjecanju", kaže Slobodan Grahovac, trener VK Banjaluka.

Banjaluka i Bosna i Hercegovina tako je u vaterpolo Ligi prvaka ugostila ekipe iz Španjolske, Mađarske, Rusije i Portugala. No, natjecanje pod zastavom države Bosne i Hercegovine, država nije financijski pomogla.

"Ništa nismo dobili. Ni mi niti itko drugi. A Ministarstvo civilnih poslova BiH bi trebalo sportski ekipama koji su prvaci, nije bitno je li to nogomet, košarka, odbojka, vaterpolo... da uplati tu kotizaciju za međunarodnu sportsku scenu da predstavljaju BiH", kaže Grahovac.

U skladu sa specijalinim i paralelnim vezama RS i Srbije, VK Banjaluka se natječe u drugoj ligi Srbije. Gostujućim ekipama plaćaju put i smještaj u Banjaluci.

Benefiti natjecanja u jednoj od najjačih svjetskih vaterpolo sila Srbiji, za mlade igrače su kažu ogromni.

Video o ovom slučaju možete pogledati OVDJE.

Pogled.ba

na vrh članka