Rukometaši posjetili hrvatsko veleposlanstvo u Beču

Rukometaši posjetili hrvatsko veleposlanstvo u Beču

Hrvatski rukometaši na čelu s predsjednikom Hrvatskog rukometnog saveza Tomislavom Grahovcem posjetili su u utorak hrvatsko veleposlanstvo u Beču, gdje su bili vrlo srdačno dočekani.Članove hrvatske delegacije primio je u hrvatskom veleposlanstvu novi hrvatski veleposlanik u Beču Daniel Glunčić čestitajući im na sjajnim uspjesima.

- Vi ste najbolji veleposlanici i diplomati Hrvatske u svijetu na koje smo jako ponosnim, rekao je veleposlanik Glunčić.

Dodao je da sportske pobjede omogućavaju razgovor o Hrvatskoj u Austriji i u svijetu, što je velika promocija za našu državu.

Naglasio je da mu je "velika čast primiti hrvatske rukometaše nakon sjajnih pobjeda čestitajući im na dosadašnjim pobjedama i zaželjevši im uspjeh na utakmici protiv Španjolske u kojoj će se odlučivati o prvom mjestu u skupini 1 drugog kruga europskog prvenstva.

U ime Hrvatskog rukometnog saveza na srdačnom i toplom dočeku u hrvatskom veleposlanstvu zahvalio se predsjednik Tomislav Grahovac potvrdivši da uspjesi rukometaša na najbolji mogući način promoviraju Hrvatsku u svijetu.

- Bilo nam je divno u Grazu i Beču i mislim da su Hrvati u domovini i inozemstvu ponosni na svoju rukometnu reprezentaciju i što je postigla na ovom prvenstvu, rekao je Grahovac uručivši dres s potpisima svih igrača hrvatskom veleposlaniku Glunčiću.

Susretu s hrvatskim rukometašima bili su nazočni  i zamjenik veleposlanika Branimir Lončar i opunomoćeni ministar u veleposlanstvu Silvije Kus.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka