Bez pogodaka u prvim susretima interkontinentalnih kvalifikacija

Bez pogodaka u prvim susretima interkontinentalnih kvalifikacija

Obje prve utakmice interkontinentalnih dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji završile su bez pogodaka, Honduras i Australija odigrali su 0:0 u San Pedro Suli, dok je istim rezultatom okončan i dvoboj Novog Zelanda i Perua u Wellingtonu.

U susretu između četvrtoplasirane reprezentacije iz zone CONCACAF Hondurasa te petoplasirane reprezentacije iz azijske zone Australije izglednije su prilike imali gosti, no napadač hrvatskog porijekla Tomi Jurić je u 34. minuti promašio vrata, da bi njegov udarac glavom u 53. minuti uspio obraniti Donis Escobar na vratima Hondurasa.

Domaći su svoju najbolju priliku imali u 82. minuti, ali je Carlos Costly pucao ravno u Matyja Ryana.

Australija se pokušava plasirati na svoje četvrto uzastopno SP, nakon 2006., 2010. i 2014. godine, a Honduras na svoje treće SP zaredom, nakon 2010. i 2014.

Uzvratni susret igrat će se u srijedu u Sydneyu.

Petoplasirana reprezentacija južnoameričkih kvalifikacija Peru imao je više od igre protiv najbolje reprezentacije Oceanije Novog Zelanda iako je igrala na gostujućem terenu, no nije uspjela probiti organiziranu obranu all whitesa pa će se u uzvratni dvoboj koji će se igrati u Limi u noći sa srijede na četvrtak ući bez prednosti s niti jedne strane.

Novi Zeland pokušava izboriti svoj treći odlazak na SP, dosada su sudjelovali 1982. i 2010. godine, dok Peru ima priliku vratiti se na veliku scenu nakon punih 36 godina, ta je andska zemlja posljednji od svoja četiri nastupa na SP ostvarila još 1982. godine. Prije toga su još igrali na prvom SP 1930. te 1970. i 1978.

/Hina/HMS/

na vrh članka