Jovićevići i Brauni najveće Dinamove "dinastije"

Jovićevići i Brauni najveće Dinamove "dinastije"

"Charlie" je plesao u Dinamovoj slavnoj 1967. godini, "Charlie mlađi" u također povijesnoj plavoj 1982., a "Charlie najmlađi"... put je otvoren i za Patrika i Dominika, treći naraštaj Dinamove dinastije Braun. U petak je u 57. godini iznenada preminuo Davor Braun, popularni "Charlie mlađi". Njegovi sinovi Patrik i Dominik nastavljaju očevu tradiciju, baš kao što je i sam Davor slijedio stope oca Mirka, člana proslavljene generacije iz 1967. godine.

U povijesti je još samo jedan primjer u kojem se obiteljska tradicija u Dinamu protezala na tri generacije.

Aktualni trener Dinama II, Igor Jovićević, sin je proslavljenoga maksimirskog braniča iz 1970-ih, Čede Jovićevića, a na sceni je i predstavnik najmlađeg naraštaja: Filip je trenutačno član udarne postave Dinama II.

Zanimljivo je da je obitelj Jovićević, gledajući po ulozi u momčadi, "prošarala" cijeli teren: Čedo je bio lijevi branič, Igor playmaker, dok je Filip desno krilo. Štoviše, Igorov najmlađi sin Marcos je – vratar.

I Igorov asistent u stručnom stožeru Dinama II, Domagoj Kosić, također ima plavi obiteljski background. Otac Vladimir igrao je za Dinamove juniore, sam je Domagoj bio u prvoj momčadi plavih, a u mlađim je kategorijama nastupao i Domagojev sin Filip.

Prvi slučaj "plave dinastije" bili su otac i sin RibićStjepan je nastupao u Građanskom tridesetih godina, dok je mlađi Berislav bio dio plave momčadi 30 godina kasnije. Još jedan bivši igrač plavih iz doba Građanskog, popularni Bernard Benda Hügl, kasnije i trener maksimirske momčadi, imao je nasljednika u plavome dresu. Njegov sin, Bernard Hügl junior, igrao je za Dinamo 1958.

Proslavljeni maksimirski čuvar mreže iz 70-ih godina, Željko Stinčić, nastavio je stopama svojega oca Branka, također nekadašnjega Dinamova vratara.

Najuspješnija je, svakako, loza KranjčarZlatko i danas figurira kao jedan od najomiljenijih Dinamovih igrača u povijesti, a veliku je popularnost dosegao i sin Niko, koji je, baš kao i otac, prošao kompletnu maksimirsku školu i potom zablistao u prvoj momčadi.

Zapaženi su bili i tata i sin HalilovićSejad je bio u srcu veznoga reda u prvom Dinamovu naslovu u HNL-u 1993. godine, dok su sinu Alenu u mlađim danima, po nogometnom profilu, znanju, vještini i potencijalu, mnogi najavljivali veliku svjetsku karijeru.

Početkom 70-ih godina za Dinamo je nastupao Marijan Bradvić čiji je sin Mislav, profinjeni vezist sklon atraktivnim fintama, nakratko nastupao u Dinamu 2001. Marko Marić, sin bivšega maksimirskog vratara Zvonka, pripada naraštaju Nike Kranjčara, zaigrao je za prvu Dinamovu momčad, a kratko bio i u francuskom Lilleu. Jedan je službeni nastup upisao i Dinko Miljković, sin popularnoga braniča iz sedamdesetih, Ivice Gagija Miljkovića.

Za plave je igrao i Antun Palić, sin nekad popularnog igrača maloga nogometa, a nakratko i Dinama, Josipa Palića.

U novije je doba pažnju privukao i Zvonko Pamić, koji je, baš kao i njegov otac Igor, s ponosom nosio plavi dres.

Iz raznih razloga za udarnu momčadi "plavih" nisu zaigrali daroviti nasljednici bivših Dinamovih igrača kao Alen Dautbegović, Igor Cvetković, Jesse Krnčević, Damir Kasumović, Mateo Poljak, Domagoj Vlak... U trenerskim su, pak, vodama u Maksimiru također defilirali "maksimirski sinovi": Senzen, Blašković, Mustedanagić…

Izvor:hrt.hr

na vrh članka