Poginula motociklistica na Goias SuperBike utrci

Poginula motociklistica na Goias SuperBike utrci

Dominikanska motociklistica Indiana Munoz (29) poginula je u nesreći za vrijeme Goias SuperBike utrke na stazi Ayrton Senna u brazilskom gradu Goianiji.Munoz, koja je nastupala u klasi 600 ccm, pala je u jednom zavoju pri čemu je zadobila teške ozljede. Usprkos brzoj intervenciji liječnika nije joj bilo spasa.

Indy, kako je glasio njezin nadimak, bila je jedna od najpoznatijih brazilskih motociklistica, a bila je i instruktor jahanja. Premda je rođena u Dominikanskoj Republici, karijeru je razvila u Brazilu gdje je ostvarila niz velikih uspjeha. Bila je brazilska prvakinja (2013, 2014),  pobjednica 100 milja Interlagosa  (2016), a osvojila je tri nasolova u Kawasaki Ninja 300 i Yamaha R3 kupu.

Zanimljivo, Munoz je rođena u cirkuskoj obitelji, a od svoje rane mladosti sudjelovala je s ocem u motociklističkim akrobacijama. Njezin brat Kioman Munoz također je zaražen motociklizmom i trostruki je brazilski prvak u motokrosu.

Bila je to druga smrtna nesreća na Autodromu de Goiania. U kolovozu 2019. poginuo je Welles Balbino i to na istom zavoju.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka