Medicinsko osoblje londonskih klubova pomaže u borbi s koronom

Medicinsko osoblje londonskih klubova pomaže u borbi s koronom

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan zatražio je od vodećih gradskih klubova da ustupe svoje medicinsko osoblje i opremu u borbi protiv pandemije koronavirusa.


- Mnogi su već ponudili podršku i pomažu svojim lokalnim zajednicama. Zahvalan sam na pozitivnom odgovoru koji smo dobili, naveo je Khan u pismu koje je objavio Daily Mail.

Khan je pisane zahtjeve poslao u Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, West Ham, Fulham, QPR, Charlton, Brentford i Millwall.

Gradonačelnik je zatražio pomoć u medicinskom osoblju, opremu koja se koristi u brojnim terenskim bolnicama, pokretne ugostiteljske objekte, te grijače hrane i hladnjake.

Tottenham nije dobio zahtjev jer već surađuje s gradskim vlastima.

Spursi su ponudili svoj novi, milijardu eura vrijedan stadion kako bi pomogao u borbi protiv pandemije koronavirusa, dok se podzemne garaže već koriste kao skladište.

Humanitarne organizacije Felix Project, FareShare i City Harvest, tri najveća distributera viška hrane u Londonu, osnovali su London Food Alliance kako bi se osiguralo da najugroženiji ljudi u glavnom gradu ne ostanu gladni tijekom trenutačne krize. Upravo stadion Tottenhama služi kao jedan od dva centra za skladištenje hrane.

- Kao klub uvijek smo bili jasni u svojoj opredjeljenosti široj zajednici, a nikad to nije bilo važnije nego što je to sada, poručio je predsjednik Spursa Daniel Levy.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka